13.08.2024.

22:27

Foto: profimedia

Sport

Turci džabe doveli Murinja! Tadićev Fenerbahče ostao bez Lige šampiona

Klub iz Istanbula je na svom terenu posle produžetka odigrao nerešeno 1:1 (0:0) protiv Lila u revanšu trećeg kola kvalifikacija za elitno evropsko takmičenje. Francuski tim je dalje prošao jer je u prvom meču na svom terenu slavio sa 2:1.

Feneru, u čijim redovima je srpski fudbaler Dušan Tadić tako je večeras trebala pobeda, ali se to na kraju nije desilo. Iako su imali i igrača više i publiku na svojoj strani.  

Turski tim, koji je ovog leta doveo portugalskog stručnjaka Žozea Murinja sa ambicijama da u novoj sezoni zaigra u Ligi šampiona, na kraju će morati da se zadovolji plej-ofom u Ligi Evrope. 

Fenerbahče se večeras dugo mučio da pronađe put do gola protivnika, stvarali su šanse i napadali, ali je odbrana Lila tek u sudijskj nadokandi poklekla. Igrao se 91. minut kada je domaćin autogolom Bafode Dijakitea stigao do vođstva i izborio produžetke. 

Informer

 

Činilo se u tim trenucima da je prednost na strani Murinjovih pulena, koji su od 109. minuta imali i igrača više pošto je defanzivac Lila Aise Mandija zaradio drugi žuti. Ipak, goste nije poremetilo previše isključenje, jer su sedam minuta kasnije stigli do pogotka vrednog prolaza dalje.

Heroj francuskog prvoligaša bio je Džonatan Dejvid koji je šutirao ka golu protivnika, a tom prilikom igrač Fenerbahčea Džejden Ostervolde je u nameri da zaustavi loptu igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Ubrzo se oglasio VAR i dosudio penal za Lil, koji je u gol pretvorio upravo Dejvid i odveo svoj tim u plej-of Lige šampiona. 

Francuski klub će tako u plej-ofu igrati sa Slavijom Prag, koja je u dvomeču bila bolja od belgijskog Rojal Uniona ukupnim rezultatom 4:1.