13.08.2024.

22:50

Foto: profimedia

Sport

Nestvarna noć Srbina! Birmančević sa dva gola i asistencijom pogurao Spartu ka Ligi šampiona!

Najveće zasluge za plasman u plej-of za prestižno takmičenje pripadaju srpskom reprezentativcu Veljku Birmančeviću, koji je na večerašnjem susretu upisao dva gola i jednu asistenciju.

Na prvom meču situacija je bila izjednačena (1:1), pa je bilo jasno da će večerašnji rezultat odlučiti pobednika. ​Obe ekipe su podjednako motivisano ušle u meč, ali je klub iz Praga od starta prednjačio. To im se isplatilo već u 13. minutu, kada je srpski ofanzivac zatresao mrežu protivničke ekipe.

Svega nekoliko minuta kasnije, nekadašnji fudbaler Partizana bio je precizan i sa bele tačke, i tako svojim drugim golom na meču doveo Spartu blizu prolaska.

Iako je rumunski klub u više navrata pokušavao da pripreti protivničkom golu, fudbaleri nisu uspeli da se isprate, pa se svaka realizacija završila neslavno.

Informer

 

Kao da golovi nisu bili dovoljni, Veljko je i asistencijom za Haraslina u 37. minutu omogućio češkom timu nestvarnih 3:0 pred poluvreme. Međutim, domaćin se nije predavao. Olaru je u 60. smanjio, da bi Eđuma u 85. minutu uneo pravu dramu u Bukureštu.

Ipak, Sparta je preživela i ukupnim rezultatom 4:3 prošla u narednu rundu, u kojoj će se suočiti sa švedskim Malmeom.