14.08.2024.

15:51

Foto: EPA Images

Sport

Sapunici sa Hrvatom u glavnoj ulozi nema kraja! Oglasio se i Gatuzo!

Ne stišava se bura nakon odluke nekadašnjeg igrača Borusije iz Dortmunda, Intera, Bajerna, Totenhema i drugih evropskih klubova da napusti rodni Split i voljeni Hajduk.

Hrvatski klub u četvrtak na "Poljudu" igra revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Ružomberoka (0:0 u prvom meču), a novinari su na konferenciji za medije preplavili trenera Đenara Gatuza pitanjima vezanim za odlazak Ivana Perišića.

  Znate kako, ova situacija je skroz čista. Dva dana nakon mog dolaska u Hajduk, našli smo se u mojoj kancleariji, razgovarali smo i on mi je već tada nagovestio da bi želeo da ode. Rekao sam da stane i razmisli, neka prođe EURO, pa ćemo videti. Kad je završio Evropsko prvenstvo igrala se druga prijateljska utakmica protiv ekipe iz BiH, tada smo se opet našli i on mi je opet to ponovio. Normalno je trenirao i nije bilo nikakvih problema. Imao je želju da ode, ali dao sam mu priliku da igra, 25, 35, 65 minuta - poručio je slavni Italijan.

Informer

Otkrio je nekadašnji vezija šta ga je mučilo od prvog dana.

- Stalno me morila ideja da će on otići i da ću ja morati da nađem drugo rešenje. Onda je došao Bamba i normalno je bilo da drugi igrači dobiju priliku pre njega. Svaka odluka je poštena, ali morao sam i ja biti pošten i dati priliku drugima da igraju. Zahvaljujem se Ivanuna svemu, između nas nije bilo nikakvih problema, odluka je bila njegova. Neću se baviti natpisima u medijima, svaka odluka ima posledice. U potpunosti sam iskren i nadam se da ćemo tako zaključiti ovu priču s Perišićem. Trener treba da ima mnogo hrabrosti i znanja da bi uskladio 25 igrača. Da je bila reč o drugom igraču koji nije toliko važan za hrvatski fudbal, ne bi imao takvu priliku. Dobio je minutažu, imao je moje maksimalno poštovanje, učinio sam to maksimalno poštujući tog igrača. – zaključio je Đenaro Gatuzo.