14.08.2024.

16:47

Foto: fss.rs

Sport

Kinezi posetili FSS! Oduševljeni onim što su videli! (VIDEO)

Kako se navodi u saopštenju, kinesku delegaciju u ime FSS dočekali su potpredsednik Janoš Žemberi, direktor reprezentativnih selekcija Nenad Bjeković, direktor A tima Stevan Stojanović i šef kabineta predsednika FSS Marko Saranovac.

"Sastanak je organizovan u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi i to je bila idealna prilika da se uvaženi gosti, u čijoj pratnji je bio poznati srpski trener i nekadašnji selektor kineske reprezentacije Aleksandar Janković, uvere u kapacitete srpske kuće fudbala. Posle obilaska organizovan je i zvanični sastanak, sa kojeg su utisci bili maksimalno pozitivni", saopšteno je iz FSS.

Iz Fudbalskog saveza Srbije ističu da se razgovaralo o različitim modalitetima saradnje, kao i o strategiji razvoja srpskog fudbala, sa akcentom na rezultate A tima.

"Tema su bile i mlađe selekcije, bazični fudbal, ženski fudbal, edukacija trenera, profesionalne lige i potencijalne prijateljske utakmice, koje bi u budućem periodu mogle da budu organizovane. Utisci su bili pozitivni, istaknuto je zadovoljstvo zbog dolaska, uz naglašenu želju da se komunikacija između Saveza nastavi i u budućnosti sa ciljem da se, uz obostrani interes, ostvari bliža saradnja na različitim nivoima", zaključuje se u saopštenju FSS.