14.08.2024.

17:07

Foto: FK Vojvodina

Sport

Imamo velike šanse za prolaz! Bandović: Verujem u ove igrače!

Fudbaleri Vojvodine dočekuju ekipu Maribora (četvrtak, 20.00), u okviru revanš meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija. Novosađani su u prvom meču izgubili u Sloveniji u samom finišu (2:1).

Uoči tog susreta na konferenciji za medije govorili su strateg "lala" Božidar Bandović i fudbaler Vukan Savićević.

- Značajna utakmica za nas. U prvom meču bili smo dobri u nekim segmentima, u pojedinim situacijama videli smo neke odluke koje su pod znakom pitanja. Moramo da budemo više koncentrisani i da ja kao trener mogu da uradim da pomognem igrače da pobedimo. Verujem u ove igrače i svoje saradnike, u to nema sumnje. Iako su rezultati izostali, igrali smo dobro - započeo je Bandović na konferenciji za medije.

Fudbalski stručnjak je naglasio da veruje u svoje igrače, kao i da se nada prolasku u plej-of za treće po jačini evropsko klupsko takmičenje. 

 Što se tiče vere i nade da prođemo u sledeći krug, mislim da su ovi momci našom energijom i igrom dali i navijačima veru da možemo da uradimo više. To je veliki izazov. Od januara igrači koji su došli, svi su pomogli i svi će da pomognu - istakao je trener Vojvodine.

Informer

Starsportphoto

FK Vojvodina

Potom se strateg "stare dame" osvrnuo i na protivničku ekipu, te istakao da u sastavu imaju veoma kvalitetne fudbalere. 

- Videli smo u prvoj utakmici koliko je Iličić opasan kada je okrenut prema golu, ali tu je i Jakupović, čije smo golove gledali pre naše utakmice. Maribor ima opasne igrače i po bokovima, na sve treba da obratimo pažnju. Mislim da ako budemo na svom nivou, imamo velike šanse za prolaz - istakao je Bandović.

Fudbalski stručnjak je naglasio da nije lako igrati na "dva fronta".

- Čujem kako kažu da dobro igramo, a nema rezultata. Ja kao trener imam čemu da se nadam, ako imam igru, i to sam ponovio više puta. Da li prihvatam da sledeću utakmicu odigramo loše, a da prođemo? Odgovor je 'da', ali ako igramo loše u nizu, onda nemam čemu da se nadam. To je jasno kao dan - poručio je Bandović.

Informer

FK Vojvodina

Fudbaleri Vojvodine su u poslednjih šest utakmica upisali pet poraza i jedan trijumf. Izabranici Božidara Bandovića su u prvom kolu Superlige Srbije savladali Tekstilac (3:1), ali je nakon toga usledio niz poraza - dva od Ajaksa u kvalifikacijama za Ligu Evrope, od Čukaričkog u drugom kolu Superlige Srbije, od Maribora u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija i od TSC-a u domaćem prvenstvu.

Vezista "lala" Vukan Savićević poručio je da svi u ekipi znaju u kakvoj se situaciji trenutno nalaze.

- Moramo nekako da mobilišemo i suzbijemo redove. Imali smo dosta sastanaka posle TSC-a, znamo šta nam je činiti. Šef nam je ukazao na neke stvari, imali smo sastanak i sa predsednikom Dragoljubom Zbiljićem i svi zajedno znamo da je naš zadatak da prođemo Maribor. U pitanju je kvalitetan tim, znamo svi da je najopasniji Iličić, ali fudbal je igra sa 11 igrača, a mi smo kao ekipa jaki i možemo da prebrodimo ovu stanicu - rekao je Savićević.

Informer

Vukan Savićević

Iskusni fudbaler se zahvalio navijačima na dosadašnjoj podršci i pozvao ih da budu uz tim i u četvrtak.

Navijači su nam dali ogromnu podršku i hvala im na tome. Ni njima nije lako, putuju stalno, a vidim i da na društvenim mrežama pozivaju da u što većem broju dođu u Bačku Topolu i nadam se da će tako biti i u četvrtak - zaključio je Savićević.