14.08.2024.

20:33

Foto: EPA Images

Sport

Srbinu propao transfer u Zenit, a sada ga želi bivši šampion Evrope!

Odmah po završetku Evropskog prvenstva u Nemačkoj krenuli su čelnici Zenita "u napad" na našeg reprezentativca, kojem su nudili ozbiljne uslove. Imao je mladi vezista na stolu godišnju platu od čak tri miliona evra, dok su "bikovi" bili spremni da prihvate 22 miliona na ime obeštećenja i još dodatna tri miliona za bonuse.

Ipak, do saradnje na kraju nije došlo. Momak koji je ponikao u Crvenoj zvezdi nije želeo da se preseli u Rusiju, sve je išlo ka tome da će ostati na Apeninima, ali...

Kako prenosi italijanska "La stampa", sada je u trku za Ilićev potpis ozbiljno ušao Olimpik iz Marseja. Čelnici nekadašnjeg prvaka Evrope ponudio je Torinu sumu od 15 miliona evra, ali to nije zadovoljilo čelnike kluba, s obzirom da su Ivana prošlog jula iz Verone doveli za 16,5 miliona.

Francuski velikan je "opipao puls", pa se očekuje da će uskoro postati novu, znatno pojačanu ponudu. Inače, na "Velodromu" su ovog leta napravili ozbiljnu rekonstrukciju tima, a sve je počelo od stručnog štaba, pošto je iz engleskog Brajtona na klupu došao Roberto de Zerbi.

Informer

Ivan Ilić

Belo-plavi su dosad na pojačanja već potrošili 84,5 miliona evra, a zaradili 76 miliona na prodaji igrača. Najzvučnija imena koja su stigla svakako su engleski ofanzivac Mejson Grinvud (22) iz Mančester junajteda i danski vezista Pjer Emil Hojberg (29), koji je pozajmljen od Totenhema.

Podsetimo, Ivan Ilić je za Torino odigrao 49 utakmica i upisao po šest golova i asistencija. Ima ugovor do 30. juna 2027. godine, a njegova tržišna vrednost procenjena je na 18 miliona evra.