14.08.2024.

21:40

Foto: Foto: Reuters

Sport

Biće žestoko! Ronaldo zakazao finale sa Mitrovićem i Milinković-Savićem!

Tim u kojem igra portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo će u samoj završnici takmičenja igrati protiv aktuelnog šampiona Saudijske Arabije, koji je dan ranije u prvom polufinalu pobedio Al Ahli (4:1) posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. 

Biće to žestok okršaj dve ekipe sa samog vrha tamošnjeg prvenstva, a sudeći po proceni bukmejkera, klub u kojem igraju srpski reprezentativci Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić ima blagu prednost. 

Informer

 

Ipak, ne treba zanemariti ni kvalitet Al Nasra, čije su zvezde vodilje Portugalac Kristijano Ronaldo i Senegalac Sadio Mane. Oni su upravo namestili prvi od večerašnja dva gola, bivši fudbaler Liverpula je prosledio pas po desnoj strani Ronaldu, on je dodao loptu veznom igraču Ajmanu Jahji, kome je prostalo samo da je spakuje u gol, što je i učinio.

Vicešampion Saudijske Arabije slovio je za favorita pre ovog meča, a tu ulogu opravdao je u 57. minutu kada je legendarni Ronaldo uz pomoć Sultana Al Ganama duplirao prednost - 2:0. Do kraja meča rezultat je ostao nepromenjen, iako su fudbaleri al Tavuna u više navrata pokušali da priprete protivničkom golu. 

Finale Superkupa Saudijske Arabije između Al Nasra i Al Hilala će se igrati u subotu, 17. avgusta, od 17 časova po srednjeevropskom vremenu.