15.08.2024.

09:21

Foto: profimedia

Sport

Modrić ušao u istoriju!

Španski gigant je u Varšavi savladao Atalantu sa 2:0 i osvojio šesti pehar osvajača Superkupa Evrope! Osim navijača Reala, ovaj dan će posebno pamtiti i čuveni Luka Modrić.

Kapiten hrvatske reprezentacije postao je zvanično najtrofejniji fudbaler u istoriji kluba, a legendarni vezista stigao je do svog 27. trofeja u dresu Real Madrida!

Informer

Ne možemo ni da naslutimo da li će ga neko stići, ili čak prestići u godinama pred nama, a Luka je i te kako dokazao da je sa razlogom najdugovečniji igrač u klubu koji nema praksu da produžava ugovor igračima koji su jednom nogom u penziji.

Zaigrao je Luka sinoć od 76. minuta, stavio je kapitensku traku na ruku i samim tim je na kraju susreta podigao trofej!

Osvajanjem ovog pehara rretekao je Naća sa kojim je bio izjednačen, a sada i Dani Karvahal ima 26 pehara poput Naća u svim takmičenjima.

Informer

Iza njih su Marselo i Karim Benzema koji su 25 puta u karijeri imali čast da budu deo tima koji je osvojio neko odličje.

Vredi istaći da je Modrić za 12 godina provedenih u Real Madridu uzeo četiri titule šampiona La lige, šest Liga šampiona, dva Kupa kralja, pet Superkupova Evrope i pet Interkontinentalnih kupova! Takođe, uzeo je pet Superkupova Španije i stigao do brojke 27!