15.08.2024.

11:00

Foto: Reuters

Sport

Haos na Etihadu! Mančester sitiju preti izbacivanje iz Premijer lige!

Kako prenosi "Tajms" Siti je na udaru zbog kršenja pravila takmičenja,  a čak 115 optužbi se stavlja na terer "građanima".


Konačan epilog cele priče biće poznat početkom naredne godine, a sudsko saslušanje biće održano u septrembru.


"Sitiju preti ispadanje iz Premijer lige ako se dokažu najteže optužbe protiv njega. Navodna kršenja pravila uključuju nepružanje tačnih finansijskih informacija za devet sezona, nepružanje potpunih pojedinosti o platama bivšeg menadžera Roberta Manćinija tokom četiri sezone koje je proveo u klubu od 2009. do 2013. godine, i nepružanje potpunih pojedinosti o platama igrača - uključujući bivšeg veznog igrača Jaja Turea - tokom šest sezona od 2010/11. do 2015/16.", navodi se u "Tajmsu" i dodaje:

"Klub je takođe optužen da nije sarađivao u istrazi i predaji dokumenata prema potrebi tokom pet sezona od 2018/19. do 2022/23."


Naravno, iz redova Mančester sitija stižu izjave da nisu krivi ni za jednu tačku iz svih 115 optužbi koje im se stavljaju na teret.


Ono što će biti ključno za "građane" jeste da svoju nevinost zapravo dokažu i na sudu, jer ukoliko to ne učine kazne su drakonske. Najblaža varijanta za prvaka Engleske jeste oduzimanje bodova, a ona najgora je svakako izbacivanje iz Premijer lige.


Siti je imao ozbiljan problem pre pet godina kada je UEFA odlučila da ga izbaci iz svojih takmičenja na sve godine, ali je Sud za sportsku arbitražu tu odluku poništio.