15.08.2024.

12:22

Foto: profimedia

Sport

Ronaldinjovog sina nisu hteli u Barsi! Evo koga je pojačao!

Žoao Mendes de Asis Moreira, kako glasi puno ime naslednika legendarnog ofanzivca, visok je 1.78 cm i igra na poziciji krila.

Do sada je bio član nekoliko brazilskih klubova poput Flamenga, Vasko da Game, Boaviste iz Rio de Žaneira i Kruzeira, a minule sezone nosio je dres Barselone. ​Iako je imao šansu da trenira sa prvim timom, nije uspeo da se nametne za minutažu kod bivšeg trenera Ćavija, pa je morao da potraži drugi klub da pokaže svetu šta zna. 

Informer

Izbor je pao na Barnli, koji želi da se vrati u Premijer ligu! Dobro je počeo pošto je na startu Čempionšipa savladao Luton u gostima sa 4:1, a sada će imati i pomoć u vidu Ronaldinjovog naslednika.

Džabe je pokušavao Ronaldinjo da "izboksuje" da ugovor potpisan u martu prošle godine bude produžen makar na još godinu dana, pa je njegov sin potpisao dvogodišnju saradnju sa engleskim timom.

Informer

Ukoliko Žoao ima makar delić talenta jednog od najboljih brazilskih fudbalera svih vremena, za njega nema zime. Otac mu je vlasnik Zlatne lopte (2005) i dva puta je biran za najboljeg fudbalera sveta u izboru FIFA (2004. i 2005. godine). Sa Braziiom je osvojio Svetsko prvenstvo 2002. godine.