15.08.2024.

19:25

Foto: Starsportphoto

Sport

Voša ispala iz Evrope! Kobni penali presudili Novosađanima!

Izabranici Božidara Bandovića ušli su u ovaj susret s velikim oprezom, bez namere da odmah krenu agresivno. Njihov primarni cilj bio je da najpre neutralizuju prednost protivnika, a potom da pokušaju da preokrenu rezultat kako bi ostvarili svoj cilj, što nažalost nisu uspeli.

Međutim, kako su protivnici od starta krenuli silovito, morali su fudbaleri "stare dame" da se prilagođavaju njihovom ritmu. Ubrzo se situacija promenila u korist Novosađana, koji su prešli u ofanzivu, pa su se sve akcije odvijale pred golom gostiju.

Informer

 

Jedna od najistaknutijih prilika za popularne "lale" bila je u trenutku kada je Vukan Savićević gotovo postigao gol. Njegov snažan udarac sa distance od 18-19 metara pogodio je prečku, koja je bila saveznik golmanu Maribora, Ažbe Jugu, jer je u tom momentu bio nemoćan da reaguje.

Domaćini su nastavili sa agresivnim presingom na protivničku ekipu, što im se isplatilo u 26. minutu kada je Đorđe Crnomarković upisao pogodak. Seri je izveo snažan udarac ka saigraču, a Crnomarković, koji je bio u pravom trenutku na pravom mestu, ekspresno je prosledio loptu u mrežu.

Informer

 

Isprva se činilo da je štoper bio u ofsajdu, ali je nakon detaljne procene sudija odluka pala u korist domaćina. Tako su Novosađani anulirali prednost protivnika iz prethodnog meča, čime su stekli dodatni podsticaj za nastavak igre.

Nakon pauze, izabranici Božidara Bandovića nastavili su u istom ritmu, dok je tempo igre protivnika značajno opao. Iako je trener Maribora, Ante Šimundža, meč posmatrao sa tribina zbog crvenog kartona iz prvog poluvremena, pokušao je da izmenama doprinese boljoj igri svoje ekipe. Ma, ni to nije urodilo plodom, jer su protivnici očigledno bili i fizički i psihički istrošeni.

Informer

 

Već u poslednjih dvadesetak minuta igre činilo se da će meč otići u produžetke, što se na kraju i ostvarilo. Pre nego što je došlo do toga, naizgled bleda igra Novosađana pretvorila se u kolosalnu šansu. Doskorašnji igrač Crvene zvezde Lazar Nikolić iznenada je dospeo sam ispred golmana, ali je odlučan da doda loptu Ivanoviću koji je dotrčavao, prokockao možda i najbolju priliku u drugom delu igre. 

Dodatnih pola sata na "TSC" areni, kao da su protutnjali. Obe ekipe su se u produžecima više fokusirale na svoj šesnaesterac, nego što su pridavale pažnju napadu. Pokušavao je kapiten Vojvodine Njegoš Petrović da uz pomoć Serija realizuje dve šanse, ali je odbrambena linija Maribora bila prejaka. 

Kao da se čekalo da glavni arbitar odsvira kraj, kako bi penal serija odredila pobednika. Izvođenje jedanaesteraca bilo je kobno po domaću ekipu. Za Vojvodinu su precizni bili kapiten Njegoš Petrović i Vukan Savićević, dok su promašeni penali Lazara Nikolića i Ivanovića, uz precizne Slovence, koštali Vošu eliminacije.

Fudbaleri Maribora će u plej-ofu za Ligu konferencija igrati sa Đurgardenom iz Švedske, koji je večeras u trećem kolu kvalifikacija za poslednje po jačini evropsko klupsko takmičenje savladao finski Tampere.

Informer

VOJVODINA - MARIBOR (PENALI)

Strelci: Crnomarković 23,

Grad: Vojvodina

Stadion: "TSC" arena

Sudija: Gustavo Koreja (Portugalija)

Žuti kartoni: Maks Barišič (Maribor), Crnomarković (Vojvodina), Bugre (Maribor), Petrović (Vojvodina), Seri (Vojvodina)

Crveni kartoni: Ante Šimundža (trener Maribora)

VOJVODINA: Carević - Butean, Sičenje, Crnomarković, Baros - Savićević, Nikolić (od 95. Veličković), Petrović - Bamidele, Ivanović, Seri.

Trener: Božidar Bandović.

MARIBOR: Jug – Širvis, Vidmar, Karič, Milec – Ž. Repas, J. Repas, Barišić, Božić, Iličić – Bugre (od 50. Sudani).

Trener: Ante Šimundža.

Fudbaleri Vojvodine nisu uspeli da savladaju Maribor u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencije, iako su slavili u prvih 90 minuta večerašnjeg revanša - 1:0 (1:0). Kako su Slovenci u Srbiju doneli zalihu sa svog terena (2:1), moralo se u produžetke, pa i na penale, a tu su Novosađani skupo platili dva promašaja - 2:4.

4:2 - Pogađa Vrhovec za Maribor! 

2:3 - Ivanović šuta ali neprecizno, Jug brani! 

2:3 - Pogađa Repas za Maribor!

2:2 - Lazar Nikolić maši, Jug odlično brani gol.

2:2 - Sudani pogađa za Maribor!

2:1 - Vodi Vojvodina! Vukan Savićević precizan.

1:1 - Embina pogađa za Maribor. 

1:0 - Kapiten Njegoš Petrović pogađa penal, Vojvodina vodi rezultatom 1:0

PRODUŽECI:

120. minut - Igraće se penali na "TSC" areni!

117. minut - Spremna je izmena, Stefan Đorđević ulazi na teren, Marko Veličković izlazi.

110. minut - Mreže miruju za sada na "TSC" areni. Obe ekipe igraju oprezno, čini se da Vojvodina više pažnje pridaje odbrani nego napadu.

106. minut - Krenuo je drugi produžetak, ima nade i dalje!

105. minut - Kraj prvog produžetka! 

99. minut - Kakav projektil Nikolića sa 40 metara, kakva kolosalna šansa za domaću ekipu! Šutao je Nikolić snažno, ali nažalost lopta odlazi pored mreže.

95. minut - Sudani je šutao preko živog zida, ali neslavno. Potom je Poljak Boris izveo loptu iz ugla, ali je golman Novosađana odlično odradio posao. Božidar Bandović menja, Uroš Nikolić izlazi, na terenu Marko Velićković. 

Informer

 

91. minut - Krenuli su produžeci, oba tima ulazne oprezno u dodatnih pola sata.

DRUGO POLUVREME:

95. minut - Igraće se produžeci na "TSC" areni! Vojvodina je u revanš meču savladala ekipu Maribora rezultatom 1:0, i tako anulirala prednost rivala iz prošlog meča (2:1). Pred izabranicima Božidara Bandovića je novih 30 minuta za "sve ili ništa"!

90. minut - Igraće se 5 minuta nadoknade.

88. minut - Pokušao je Njegoš Petrović da šutira sa 40 metara, šutirao je na sve ili ništa, ipak ovo nije bila dovoljno precizna prilika. Svega nekoliko sekundi kasnije, Lazar Nikolić je sam išao ka protivničkom golu, tražio saigrača, ali je poslao loptu u pogrešnom smeru.

87. minut - Žuti karton za Poljaka Borisa. Fudbaler Maribora je snažno sa leđa startovao nad Njegošem Petrovićem, pa je sudija Koreja odmah reagovao.

82. minut - Veoma je efikasan Mihailo Ivanović u drugom poluvremenu, sačekao je da mu se lopta odbije u noge na oko 20 metara od gola Maribora, šutirao je snažno iz prve, ali je igrač Maribora u poslednji čas uleteo u blok, okrznuo loptu i skrenuo je u korner.

Informer

 

80. minut - Kakva prilika Savićevića! Odlučno je šutirao crnogorski internacionalac, ali je prečka bila saveznik gostujućoj ekipi. 

72. minut - Dobra prilika Ivanovića! Bio je fudbaler Vojvodine u nezgodnoj poziciji i šutirao ka golu, ali je Jug ekspresno odbranio. Kao da po malo umorno deluju igrači Maribora, istrošeno.

64. minut - Izmene i u ekipi Vojvodine. Iz igre izlazi Bamidele, na terenu Nikolić.

63. minut - Menja Ante Šimundža. Umesto Barišića na terenu Boris, dok je umesto Božića na terenu Burle.

60. minut - Nekoliko akcija Voše preko Buteana. Posle jednog kornera koji je Rumun iznudio Crnomarković je ponovo zatresao mrežu golmana Maribora, ali je sudija još tokom leta lopte svirao faul u napadu.

Informer

 

57. minut - Pokušavao je Butean u više navrata da pošalje loptu u gol Maribora, ali su ga izblokirala tri igrača. Nastavljaju Novosađani sa agresivnim napadom.

51. minut - Seri dobija žuti karton za simuliranje. Pao je fudbaler u kontaktu sa protivničkim fudbalerom, međutim glavni arbitar smatra da je u pitanju simulacija. A zbog prigovora, žuti karton je pokazan i kapitenu Njegošu Petroviću.

50. minut - Ekipa koja pobedi na ovom meču igraće u plej-ofu za Ligu konferencija protiv ekipe Đurgardena iz Švedske. Planirano je da prva utakmica bude odigrana 22. avgusta, dok je revanš predviđen za 29. avgust.

49. minut - Utakmica je nastavljena. Izašao je Bugre, umesto njega na terenu Sudani. Vojvodina nastavlja u istom sastavu.

PRVO POLUVREME:

48. minut - Krenuli su gosti da prete domaćem golu. U više navrata je Repas pokušao da centrira ka okviru gola novosadske ekipe, ali završilo se neslavno. Na poluvreme se ide sa izjednačenim rezultatom. Vojvodina je na ovom meču upisala jedan gol i tako anulirala prednost gostiju iz prošlog meča.

Informer

 

45. minut - Igraće se četiri minuta nadoknade.

43. minut - Prekid zbog Vukana Savićevića, nešto je upalo u oko crnogorskom internacionalcu, pa je izašao nakratko van terena. 

39. minut - Crnomarković i Bugre su bili čvrsti u duelu, pa su obojica nakon toga dobila žuti karton. Pada tempo meča, pokušava Maribor da preuzme terensku inicjativu.

34. minutŠutirao je Baros u okvir gola iz sve snage, ali je protivnički golman uspeo da odbrani. Vrši Ante Šimundža jednu izmenu, umesto Iličića na teren ulazi Arnel Jakupović. Iličić se požalio na povredu i nije mogao da nastavi meč.

Informer

 

29. minut - Kakva odbrana Carevića! Božić je prvo šutirao, ali se lopta odbila od beka "lala" i vratila se ispred njega. On je ponovo pokušao, ali je Carević sjajno blokirao taj napad. Nakon toga golman domaće ekipe požalio se na povredu šake, ali čini se da je sve u redu.

23. minut - GOOOL! Vojvodina vodi! Seri je šutirao snažno ga Crnomarkoviću koji je glavom ubacio loptu u mrežu. Delovalo je kao da je mali ofsajd, ali sudije su odlučile da je to bila čista pozicija!

20. minut - Vojvodina nastavlja da preti protivničkom golu. Prvo je Seri uzeo loptu Barišiću, pa prosledio Vukanu Savićeviću, on je vratio Seriju, ali su ga opkolili protivnički igrači. Čini se kao da Seri od starta želi da se nametne u protivničkom šesnaestercu.

16. minut - Kakva šansa za "staru damu". Seri je prosledio pas ka Vukanu Savićeviću koji je opalio po lopti, ali je nažalost prečka bila saveznik Maribora, rezultat i dalje 0:0!

Informer

 

10. minut - Novosađani polako hvataju ritam, Baros je centrirao, ali je lopta završila u gol-autu. Izabranici Božidara Bandovića su preuzeli terensku inicijativu, pa se dešavanja vode ispred protivničkog gola.

5. minut - Vojvodina je od starta meča krenula agresivno, dok su gosti oprezni. Imali su priliku Savićević i Seri, ali nisu dobro realizovali zamišljen napad.

1. minut - Utakmica je počela! 

PRE MEČA:

19.45 - Uoči ovog susreta na konferenciji za medije govorili su strateg "stare dame" Božidar Bandović i fudbaler Vukan Savićević, koji veruju u prolaz dalje.

- Značajna utakmica za nas. U prvom meču bili smo dobri u nekim segmentima, u pojedinim situacijama videli smo neke odluke koje su pod znakom pitanja. Moramo da budemo više koncentrisani i da ja kao trener mogu da uradim da pomognem igrače da pobedimo. Verujem u ove igrače i svoje saradnike, u to nema sumnje. Iako su rezultati izostali, igrali smo dobro - poručio je Bandović.

Informer

Božidar Bandović

Vezista novosadskog kluba naglasio je da svi u ekipi znaju u kakvoj se situaciji trenutno nalaze i da im je to dodatni motiv na predstojećem susretu.

Moramo nekako da mobilišemo i suzbijemo redove. Imali smo dosta sastanaka posle TSC-a, znamo šta nam je činiti. Šef nam je ukazao na neke stvari, imali smo sastanak i sa predsednikom Dragoljubom Zbiljićem i svi zajedno znamo da je naš zadatak da prođemo Maribor. U pitanju je kvalitetan tim, znamo svi da je najopasniji Iličić, ali fudbal je igra sa 11 igrača, a mi smo kao ekipa jaki i možemo da prebrodimo ovu stanicu - rekao je Savićević.

Informer

Fk Vojvodina

19.30 - Ukoliko popularne "lale" prođu Slovence, očekuje ih u plej-ofu okršaj sa pobednikom iz duela finskog Tamperea i Đurgardena iz Švedske, koji su meč startovali u 19.00 časova. U suprotnom, Novosađani se opraštaju od evropske jeseni. Planirano je da prva utakmica bude odigrana 22. avgusta, dok je revanš predviđen za 29. avgust.

19.25 - Izabranici Božidara Bandovića su u prvom meču poraženi rezultatom 2:1 na gostovanju u Mariboru, pa će sada pokušali da anuliraju zaostatak i preokrenu rezultat u njihovu korist, kako bi izborili plasman u plej-of za treće po jačini evropsko klupsko takmičenje.

19.20Dobro veče i dobro došli na blog uživo posvećen revanš meču Vojvodina-Maribor, u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija. Osim na programu Arena sport 1, duel možete pratiti uživo i na našem portalu informer.rs.