Autor: Informer.rs

15.08.2024.

20:11

Foto: Starsportphoto

Sport

On je srce i duša Srbije! I FIBA se poklonila Aleksi Avramoviću!

FIBA je po okončanju Igara na kojima je Srbija osvojila bronzanu medalju proglasila Avramovića za najboljeg defanzivca takmičenja, a sad ga je uvrstila na spisak igrača koji su skrenuli pažnju igrama u Lilu i Parizu.

- Postoji jedan lak način da se opiše sve što Avramović radi. Ako je u tvom timu, ti ga najviše voliš. Ako je u drugom timu, najviše ga mrziš. Avramović je srce i duša Srbije. Izuzetan takmičar, Avramović je imao nešto posebno u sebi za Olimpijske igre, jer je igrao u šestoj brzini čak i tokom pripremnog perioda - stoji u teksu na sajtu FIBA.

Kako je saopšteno na sajtu FIBA, Avramović je skrenuo pažnju partijama na Igrama, sa uz njega su na tu listu uvršteni i Geršon Jabusele i Ajzeja Kordinije (Francuska), Bul Kuol (Južni Sudan), Džek Mekvej (Australija), Vasilis Toliopoulos (Grčka), Juki Kavamura (Japan). 

- Kad je počela prava stvar, Aleksa - isti igrač koji je šutirao samo 29,5 odsto za tri prošle sezone - nije mogao da promaši, izašao je na "crtu" Stefu Kariju u žestokoj šuterskoj borbi u prvoj četvrtini protiv Sjedinjenih Američkih Država, i na brzinu postigao 15 poena. Imao je i 13 poena uz pet skokova, četiri asistencije i četiri ukradene lopte kako bi Srbiju doveo do bronze u utakmici za treće mesto protiv Nemačke, čime je dokazao da je bio njihov treći najvažniji igrač, posle Nikole Jokića i Bogdana Bogdanovića - zaključuje se u tekstu na sajtu FIBA.