15.08.2024.

00:10

Foto: profimedia

Sport

Lazetić ponovo u Bačkoj Topoli, ovoga puta protiv TSC-a!

Sigurno je da će to biti veoma kvalitetan, ali i emotivan dvomeč, jer niko ne poznaje ekipu iz Bačke Topole bolje od Lazetića, koji je podigao na evropske visine. Ipak, činjenica je da ni pred Makabijem neće biti lak zadatak.

Prvi duel je na programu 22. avgusta u Mađarskoj, gde Izraelci i dalje igraju svoje mečeve zbog bezbednosnih rizika u svojoj zemlji. Revanš je sedam dana kasnije, 29. avgusta, kada će Lazetić ponovo biti na "TSC" areni, ali ovoga puta ne kao domaćin.

Epilog dvomeča Penevežisa i Makabija bio je očekivan, Izraelci su opravdali ulogu favorita i olako završili posao. Od starta su preuzeli terensku inicijativu i nametnuli svoj ritam igre, tako da se protivnički tim gotovo ništa nije pitao, što se vidi i po krajnjem rezultatu.

Iako je litvanski tim u više navrata pokušao da pripreti protivničkom golu, odbrambena linija Izraelaca bila je suviše jaka. Ekipa iz Tel Aviva je načela rivala u završnici prvog poluvremena preko veziste Dora Pereca, a ostatak posla saigrači su dovršili u drugoj deonici.

Posle gola Ošera Davide u 54. minutu igre, Sagiv Jehezkel je bio precizan i zapečatio trijumf, kao i plasman u plej-of rundu za Ligu Evrope.