16.08.2024.

00:21

Foto: EPA Images

Sport

Nestvarna serija od 34 penala u Amsterdamu! Srbi ispali tragičari

Regularni deo meča završen je u korist Atinjana, koji su golom Tetea u 89. minutu anulirali poraz od 1:0 na svom terenu prošle nedelje.

Usledili su produžeci na "Johan Krojf areni", koji su završeni bez pogodaka, pa je bilo jasno da će odlučivati penali. A, onda, nešto što dugo nije viđeno, izvedena su čak 34 udarca sa bele tačke.

Ređali su se golovi, ali i promašaji na obe strane. Među tragičarima u taboru grčkog velikana i dvojica srpskih reprezentativaca - Nemanja Maksimović i Filip Mladenović, koji nisu bili precizni, dok je Filip Đuričić zamenjen u 68. minutu.

Na kraju, presudila je odbrana golmana Pasvera, koji je skinuo šut Toniju Vileni, a odmah zatim siguran izvođač bio je Anton Gaei, koji je doneo veliku radost "kopljanicima" i njihovim navijačima.

Ova serija najduža je u istoriji UEFA takmičenja, kako klupskih, tako i reprezentativnih. Do ovog četvrtka rekorderi su bili mladi reprezentativci Holandije i Engleske koji su 2007. izveli 32 penala, pre nego što su "lale" slavile sa 13:12.

Informer

Mladenović i Maksimović nisu bili precizni sa bele tačke

Inače, nakon ovog trijumfa Ajaks je obezbedio plej-of Lige Evrope, pa ga sada čeka dvomeč sa poljskom Jagjelonijom, dok će PAO u plej-ofu za Ligu konferencija imati težak posao protiv francuskog Lansa.