16.08.2024.

08:55

Foto: profimedia

Sport

Neredi u Hrvatskoj! Haos Splićana, pobesneli pa krenuli na upravu!

Fudbaleri Hajduka iz Splita eliminisani su iz evropskih takmičenja pošto su sinoć u revanš meču 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija na domaćem terenu poraženi sa 0:1 od slovačkog Ružomberoka, što je razbesnelo navijače.

Hrvatski mediji i ljubitelji fudbala šokirani su ovim ishodom, a prema pisanju kolega iz komšiluka, neki navijači bili su bili toliko besni i iznervirani da su odlučili da se obračunaju sa čelnim ljudima Hajduka.

Nekolicina najvatrenijih pristalica došla je do lože na "Poljudu" i pokušala da upadne u nju.

Informer

Pljuštale su uvrede, navijači su gađali predsednika Ivana Bilića i ostale čelnike Hajduka raznim sitnim predmetima koje su imali kod sebe, a pokušavali su preko obezbeđenja i pripadnika policije da stignu do njih. Poznato je kakav glas prati Splićane i sreća je da je sprečen veći incident.

Šokirani su Hrvati eliminacijom, jer su izabranici Đenara Gatuza u prvom susretu remizirali (0:0), imali su ulogu favorita, a onda ih je u revanšu skupo koštao rani autogol Zvonimira Šarlije.

Informer

Hrvatski mediji su osuli drvlje i kamenje po igračima iz Splita, napomenuvši da ukupna vrednost Hajdukovog tima prema Transfermarktu iznosi 50,5 miliona evra, dok Slovaci vrede svega 6,75 miliona.

I to nije sve! Ružomberok je prošle sezone bio tek peti tim slovačkog prvenstva, a Evropu je izborio tako što je osvojio kup.