16.08.2024.

23:04 >> 23:12

Foto: AP PHOTO

Sport

Počela nova sezona Premijer lige! Novajlija skratio muke Junajteda

Prve bodove "crvenim đavolima" na otvaranju sezone doneo je novajlija Džošua Zirke u 87. minutu i to na svom debiju. 

Ekipa Erika ten Haga posle katastrofalne prošle sezone u kojoj su završili tek na osmom mestu, pa u ovoj želi da se iskupi. Domaćin je pre ovog meča bio favorit, ali je ekipa iz Londona još jednom pokazala borbenost i čvrstinu i tek u završnicia poklekla. 

Informer

Džošua Zirkze postiže gol za Junajted

Gosti u čijem timu je od prvog minuta bio srpski reprezentativac Saša Lukić, krenula je opasnije, u u uvodnih 20 minuta ozbiljno zapretila preko Traorea i Tetea. U nastavku se probudio Junajted i preuzeo inicijativu, a prvi pokušaj imao je Kazemiro pre isteka pola sata igre. Ređale su se šanse "đavola", ali je Fulam uspeo da odbrani svoj gol, pa se na odmor otišlo bez promene rezultata. 

Slično je bilo i u nastavku, opet su gosti imali inicijativu u uvodnim minutima. Najbolju priliku Junajted je propustio u 53. minutu kada je Mejson Maunt imao stopostotnu šansu, ali je golman Leno fantastilno odbranio. Odlučio je Ten Hag tada da u igru ubaci Zirkzea i Alehandra Garnača i to se ispostavilo kao pravi pogodak. Nastavio je Junajted sa ofanzivom, ali se Fulam branio svim silama. 

Informer

Borba za loptu fudbalera Junajteda i Fulama

I kada se činilo da će izabranici Erika Ten Haga sezonu otvoriti remijem bez datog gola. Na scenu je stupio debitant Džošua Zirkze i skratio muke i patnju domaćina. 

Akcija je upravo krenula od Holanđanina, koji proigrao Bruna Fernandeša na desnoj strani, ovaj je nesebično odložio do Alehandra Garnaća, koji je potom centrirao u peterac, a Zirkze volejom smestio u mrežu Fulama za veliku radost na "Old Traford". 

Junajted je do kraja mogao i da duplira prednost, ali se u drugom minutu nadoknade Garnačo propisno obrukao i praktično promašio prazan gol.