17.08.2024.

14:31

Foto: Starsportphoto

Sport

Kakve reči slavnog trenera o Srbima! Gvardiola: Novak, Jokić... Mora da ste strašno ponosni! (VIDEO)

Jedan od najboljih trenera današnjice uoči starta sezone u Premijer ligi dao je intervju za televiziju "Arena sport", a jedno od pitanja bilo je kako vidi na sve uspehe srpskih sportista. Čuveni Pep sa poštovanjem je govorio o Novaku Đokoviću, Nikoli Jokiću i našim vaterpolistima, što je još jedan dokaz koliko su uspesi ljubimaca nacije cenjeni ne samo u okviru naše države, već na globalnom nivou.

Gvardiola, osim što je ovom izjavom oduševio sve Srbe, još jednom je dokazao koliko je upućen u sva sportska dešavanja. Naravno, nezaobilazna tema bio je Novak Đoković, koji je na Olimpijskim igrama pobedio dva Pepova zemljaka - Rafaela Nadala u 2. kolu i Karlosa Alkaraza u finalu.

Mora da ste strašno ponosni u Srbiji, da ne pričam o Đokoviću… Teško je reći pored Nadala i Đokovića, neverovatno je šta su uradili, a Đoković je i dalje tu. Mentalitet sa kojim je igrao protiv Alkaraza je razlog zbog koga su Olimpijske igre veličanstvene - poručuje Gvardiola.

Informer

Slavni trener sipao je hvalospeve i na račun vaterpolista. Dakle, jedan od najvećih trenera svih vremena gledao je i podvig "delfina" u Parizu, koji su osvojili zlatnu medalju treći put uzastopno.

- Pogledajte i vaterpolo. Srbija je loše počela, ali onda jedan gol u poslednjoj sekundi, pa finale protiv Hrvatske - dodaje Pep.

Nezaobilazna tema bio je i Nikola Jokić, trostruki MVP NBA lige.

- Vidite šta radi Jokić. Zamalo da Srbija pobedi SAD u polufinalu. Mentalitet u celoj bivšoj Jugoslaviji je neverovatan i voleo bih to da naučim. Kako se bore za apsolutno sve. Mogu da se svađaju na treninzima, da viču jedni na druge, ali kada izađu na teren, ili su u bazenu, na parketu… U tom trenutku su braća i više od toga. Zbog toga treba da budete ponosni, na zaostavštinu koji ste ostavili Evropi. Talenat i veštnine koje imaju u svim sportovima su neverovatni - zaključuje Gvardiola.

Legendarni trener biranim rečima govorio je i o Crvenoj zvezdi prošle godine uoči susreta ta dva tima u Ligi šampiona, a odranije je poznato da je u fantastičnim odnosima sa selektorom košarkaške reprezentacije Srbije Svetislavom Pešićem. Povezuje ih to što su u istom momentu bili treneri Bajerna - Pešić košarkaške, a Pep fudbalske sekcije.