17.08.2024.

15:45

Foto: Tanjug/AP Photo

Sport

Mogu i bez Klopa! Liverpul na debiju novog trenera bolji od povratnika u elitu

Fudbaleri Liverpula uspeli su da upišu tri boda na premijeri nove sezone engleskog šampionata, pošto su u gostima savladali Ipsvič sa 2:0 (0:0). Popularni "traktor bojsi" vratili su se u elitno društvo posle 22 godine, pa je logično što su i tribine "Portman rouda" bile krcate.

S druge strane, velikan sa "Enfilda" počeo je novu eru, bez nemačkog stručnjaka na klupi, koji je odlučio da ode na kraju minule sezone, nakon osam osvojenih trofeja. Nasledio ga je Holanđanin, koji je prethodno pravio sjajne rezultate sa AZ Alkmarom i Fejenordom, a ovo će mu svakako biti najveći izazov u karijeri.

Informer

Arne Slot krenuo pobedom

I odlično je Slot počeo. Posle opipavanja pulsa u prvom poluvremenu i nezanimljivih 0:0, usledila je mnogo bolja partija "redsa" u drugom delu. Led je probio Diogo Žota u 60. minutu, posle sjajne asistencije Muhameda Salaha, koji se pet minuta kasnije i sam upisao u listu strelaca.

Posebno upečatljiv bio je novi imidž Egipćanina, pošto se ošišao skroz na kratko i tako se rešio one svoje karakteristične frizure, po kojoj je godinama bio prepoznatljiv.