17.08.2024.

18:09

Foto: Tanjug/AP

Sport

Arsenal pobedom započeo šampionat, ubedljiv trijumf Brajtona!

Aktuelni vicešampion engleskog elitnog takmičenja započeo je prvenstvo na najbolji mogući način pošto su na domaćem terenu savladali Vulverhempton sa 2:0.

"Tobdžije" ništa danas nisu prepuštale slučaju, puleni Mikela Artete su startovali silovito, a publika na stadionu je uživala.

Prvi gol je postigao Haverc u 25. minutu kada ga je uposlio Bukajo Saka. Engleski reprezntativac je nakon asistencije uspeo da postigne i gol u 74. minut, na asistenciju Havrec koji mu se tako odužio.

Informer

Najdominantniju pobedu danas je ostvario Brajton koji je na gostujućem terenu savladao Everton rezultatom 3:0..

Goleadu je započeo Mitoma u 24. minutu, zatim je bio precizan iskusni Don Volbek u 56. minutu, a tačko na i je stavio  Adingra u 87. minutu. Bio je precizan Ajari u prvom minutu sudijske nadoknade, ipak pogodak je poništen zbog ofsajda.

Informer

Minimalnu pobedu na domaćem terenu je ostvario Njukasl koji je bio bolji kod kuće od povratnika u ligu Sautemptona rezultatom 1:0.

Ovo su uspeli da ostvare sa igračem manje, pošto je iskusni Fabian Šar dobio crveni karton u  28. minutu, dok je gol za pobedu postigoa Džoelton u 45. minutu.

Jedini remi desio se na meču Notingem Foresta i Bormunda. Meč se završio rezultatom 1:1. Precizan za Notingem Forest bio je reprezentativac Novog Zelanda Kris Vud u 21. minutu, dok je spas za Bormunt u 87. minutu doneo Semenjo.