18.08.2024.

09:27

Foto: printscreen/Twitter/Bodo/Glimt

Sport

Loše vesti za Zvezdu pred meč godine! Bode zvanično doveo nekadašnju želju crveno-belih! (VIDEO)

Bode je Sinkernagela doveo na pozajmicu do kraja kalendarske godine, a reč je o momku koji je pre četiri godine bio velika želja Crvene zvezde. Crveno-beli su želeli da ga dovedu upravo iz Bodea, ali pobedu na tržištu tada je odneo Votford. Kasnije je ovaj napadač igrao za Notingem forest, Olimpijakos i Standard Lijež, da bi prošlu sezonu proveo u Klub Brižu.

Slavni belgijski klub želeo je da ga proda i trajno se oslobodi njegovog ugovora, iako je u prošloj sezoni bio poprilično standardan. Na 44 utakmice u svim takmičenjima zabeležio je sedam golova i sedam asistencija, ali prednost u prvoj postavi ima Hugo Veltesen, pa je prodaja ili pozjamica Sinkernagela bilo logično rešenje.

Informer

Klub Briž je, kako pišu mediji, maksimalno izašao u susret Bodeu. Sinkernagela je pustio da krene put Norveške na medicinske preglede pre nego što je papirologija zvanično završena, što dovoljno govori o tome koliko je klub iz Skandinavije rešen da ga angažuje pred mečeve sa Zvezdom.

Sinkernagel je upravo u dresu Bodea privukao pažnju velikog broja klubova, između ostalog i Crvene zvezde. Pre toga, momak iz Kopenhagena igrao je danske klubove Kege, Helsingor i Sonderjiske, pre nego što je u Norveškoj postao jedan od najtraženijih skandinavskih fudbalera.

Njegov dolazak u Bode u Zvezdi su donekle i očekivali, budući da su se spekulacije o tom transferu pojavile još pre nekoliko dana.