18.08.2024.

12:10

Foto: Reuters

Sport

Partizan ima razlog za optimizam! Gent prodao najboljeg igrača pred okršaj sa crno-belima!

Razlog za to leži u problemima koje Gent trenutno prolazi, što Partizanu može dati šansu da iznenadi protivnika.

Gent se ove sezone suočava s brojnim izazovima, od odlaska ključnih igrača do nesigurnih performansi na terenu. Najnoviji udarac za belgijski klub stigao je neposredno pre njihovog susreta sa Vesterloom u belgijskom prvenstvu, kada je njihov najbolji igrač ovog leta, Hjun-Sok Hong, otputovao u Tursku na lekarske preglede pred potpisivanje ugovora sa Trabzonom.

Hong, koji je bio nezamenjiv na svih sedam mečeva ovog leta, istakao se u evropskim kvalifikacijama sa dva gola i tri asistencije, ali njegov odlazak ostavlja značajnu prazninu u timu.

Ova situacija otvara priliku za Partizan, posebno jer Gent deluje prilično nestabilno ovog leta. Novi trener Vuter Vranken još uvek traži dobitnu formaciju, a ekipa se bori da pronađe kontinuitet u igri. Gent je jedva prošao danski Silkeborg u prethodnoj rundi kvalifikacija, nakon što su u revanšu u Belgiji došli do pobede tek u produžecima.

Partizanovi navijači mogu se nadati da će Gentovi problemi, uključujući nedostatak kontinuiteta i prilagođavanja igrača na nove taktičke zahteve, igrati u korist crno-belih.

Posebno je zanimljiv eksperiment trenera Vranken, koji je u revanšu protiv Silkeborga iznenadio sve ubacivanjem mladog Uga Gambora, štopera sa minimalnim iskustvom u prvom timu, u startnu postavu. Ukoliko se sličan potez ponovi u Beogradu, Partizanovi napadači mogli bi iskoristiti tu priliku.

Iako Gent i dalje važi za favorita, nesigurnost i promene unutar tima pružaju Partizanu nadu da može iznenaditi belgijskog protivnika i izboriti plasman u Ligu konferencije.

Prva utakmica dvomeča igra se u Beogradu narednog četvrtka, sa početkom u 20.15 časova, gde će crno-beli tražiti pozitivan rezultat pred revanš u Belgiji.