18.08.2024.

13:12

Foto: REUTERS

Sport

Jović na udaru medija u Italiji! Srpski napadač glavna meta kritika!

Gosti su poveli sa 2:0, zahvaljujući autogolu Tijava i pogotku Duvana Zapate, a Rosoneri su tek u završnici meča uspeli da izjednače golovima rezervista Alvara Morate i Noa Okafora u 89. i 95. minutu.

Pod novim trenerom Paulom Fonsekom, priliku da zaigra od početka na poziciji napadača dobio je srpski reprezentativac Luka Jović.

Informer

Luka Jović

Međutim, Jović nije uspeo da ostavi dobar utisak. Igrao je sat vremena, ali nije uspeo da se nađe u izglednoj šansi, niti da postigne pogodak. Zamenio ga je Alvaro Morata, koji je doneo preokret i doprineo remiju Milana.

Italijanski mediji nisu bili blagonakloni prema Joviću. "Gazeta delo sport" je ovako pisala o Joviću:

"Jeste kao starter dosad odigrao samo šest utakmica i niko mu nije predviđao velike stvari. Posle utakmice sa Torinom, otvara se ideja da Okafor uskoči u startnih jedanaest umesto Jovića i postane Moratina zamena. Jović je potvrdio staru tezu protiv Torina. Kada igra sam, ne pored nekog drugog napadača, on pati".

"Mediaset" je primetio da je ključni trenutak utakmice bio kada je Morata ušao u igru umesto "bezopasnog" Jovića, dodavši da je španski napadač pokrenuo Milan ka izjednačenju.

"Fudbal Italija" je dodatno kritikovala Jovića, ističući da je prokockao "neverovatnu šansu" da se dokaže novom treneru, uputivši samo jedan udarac za 60 minuta igre.

Ocene koje je Jović dobio od italijanskih medija takođe su bile niske – "Tutomerkato" mu je dodelio ocenu 5, uz opasku da nije bio ni blizu opasnosti po gol Vanje Milinković-Savića, dok je "Kalčomerkato" bio malo blaži, ocenivši ga sa 5,5.

Ostaje da se vidi kako će Paulo Fonseka proceniti Jovićevu igru, ali ako se suditi po kritikama, srpskog napadača čeka težak put ka povratku u startnu postavu Milana.