18.08.2024.

14:46

Foto: Reuters

Sport

Bivši šampion pred krahom! Lesteru preti drakonska kazna!

Klub, koji se tek vratio iz Čempionšipa, mogao bi da bude suočen s dvostrukim oduzimanjem bodova zbog kršenja finansijskog fer-pleja.

Prema najnovijim informacijama, Lester bi mogao da bude kažnjen zbog prekoračenja dozvoljenih finansijskih limita tokom prošle sezone u Čempionšipu. Klub je navodno trošio mnogo više nego što je dozvoljeno, što je uzrokovalo prvu moguću kaznu.

Informer

FK Lester siti

Druga kazna mogla bi uslediti zbog gubitka od 105 miliona funti tokom sezone 2022/2023, što značajno prevazilazi uspostavljene granice.

Kada se uzme u obzir i ukupni minus od 215 miliona evra u periodu od 2020. do 2023. godine, postaje jasno koliko su problemi Lestera ozbiljni.

Lisice će u ponedeljak dočekati Totenhem u prvom kolu Premijer lige, ali umesto da se fokusiraju na teren, u klubu su zabrinuti zbog mogućih sankcija.

Informer

FK Lester siti

Još uvek nije poznato koliko bodova bi Lester mogao da izgubi, ali moguće oduzimanje bodova moglo bi značajno da ugrozi njihove šanse za uspeh u povratničkoj sezoni.

Podsećamo, slični slučajevi dogodili su se i prošle sezone u Premijer ligi, kada su Evertonu oduzeta osam poena, a Notingem Forestu četiri.

Uprkos kaznama, oba kluba su uspela da zadrže status premijerligaša, ali ostaje da se vidi hoće li Lester uspeti da se izbori sa sličnim izazovima.