18.08.2024.

17:20

Foto: profimedia

Sport

Nominovan sam za potpredsednika! Pantelić potvrdio kandidaturu: Klub je moj prioritet, ne pozicija!

Već dve sezone jedini klub koji ponosno predstavlja prestonicu Nemačke u Bundesligi jeste Union, dok njegov gradski rival Herta tavori u drugoj ligi. Osim kvalitetnijeg igračkog kadra jasno je da nekadašnjem nemačkom prvaku nedostaje iskusnije rukovodstvo, koje će berlinskog drugoligaša dići na noge.

Među onima koji žele da pomognu u oporavku Herte je i srpski fudbalski as Marko Pantelić. Nekadašnji reprezentativac naše države potvrdio je tamošnjem listu "Bild" svoju kandidaturu za potpredsednika kluba.

- Nominovan sam za potpredsednika i člana Izvršnog odbora. Ta me pozicija u Izvršnom odboru ne zanima mnogo, moja glavna briga i želja je da svojim fudbalskim znanjem pomognem mom omiljenom klubu da se oporavi. Klub je moj prioritet, ne pozicija. Važno mi je da radimo transparentno i odgovorno. Želim da sačuvamo integritet i pokušaću da uradim sve kako bi se odluke donosile u interesu kluba i navijača - rekao je Pantelić za Bild, koji je ranije i preneo informaciju o mogućem ponovnom spoju Srbina i Herte.

Informer

Marko Pantelić

Bivši fudbaler Crvene zvezde veruje da će njegovo iskustvo stečeno u Ajaksu i Pariz Sen Žermenu biti od velike koristi u ponovnom uzdizanju kluba u kojem je proveo najverovatnije četiri najbolje sezone u karijeri.

- Sa godinama iskustva u profesionalnom fudbalu, verujem da posedujem duboko razumevanje za sport i njegovu strukturu. Pored Herte, moj boravak u Ajaksu i posebno PSŽ-u imali su ključan uticaj na moj razvoj i kroz iste naučio sam kako se grade uspešni klubovi. To je ono što želim da prenesem na Hertu. Tokom igračke karijere izgradio sam mrežu kontakta koju čine moji bivši saigrači, treneri, menadžeri, skauti, sudije i specijaliste za fudbal. Mogao bih da iskoristim tu mrežu da stvorim nova partnerstva u Hertinom projektu. Moja mreža je duboko ukorenjena u fudbalskoj zajednici, što pomaže da ostanemo u toku sa svim događajima - nastavio je Pantelić.

Vredi istaći da je ekipa iz Nemačke u januaru ostala bez predsednika Kaja Bernštejna koji je preminuo, a kao vršilac dužnosti postavljen je Fabijan Drešer, koji je podneo kandidaturu za ostanak na poziciji predsednika.

- Herti je potreban i predsednik. Nisam dosad imao nikakve kontakte sa potencijalnim kandidatima, izuzetak je jedino moj prijatelj Markus Grun koji je nominovao sebe i mene za dve funkcije - istakao je bivši srpski fudbaler.

Ukoliko srpski stručnjak bude izabran za potpredsednika, već ima jasne planove za budućnost.

- Ako bih dobio poverenje članova IO, i ako budem bio izabran, mogu da obećam da ću uvek davati sve od sebe da se ceo klub ujedini u donošenju važnih odluka. Navijači su jako važan deo kluba i bez njih je uspeh nemoguć. To se odnosi i na Izvršni odbor. Želim da iskoristim svoje iskustvo da promovišem efektivnu i konstruktivnu saradnju unutar tima. Naravno, važno je da i odnos između navijača i ljudi u klubu bude pravi. Da se čuje glas navijača, njihove brige i ideje, moramo da im omogućimo da se sve to uzme u obzir kada se donose odluke - poručio je Pantelić.

Nekadašnji fudbaler Olimpijakosa smatra Berlin svojim drugim domom.

- Uvek mi je bilo lepo u Herti i Berlinu, zbog toga sam odlučio da se vratim u ovaj grad i gledam utakmice na Olimpijskom stadionu. Ovde sam se probio i proveo najbolje godine. Moja najmlađa ćerka je rođena u Berlinu, dok najstarija studira ovde. Zato mi je Berlin druga kuća - poručio je nekadašnji srpski reprezentativac.

Informer

Marko Pantelić i Dušan Tadić

Za kraj, Pantelić je naglasio da je njegova jedina želja da klub posle dve godine ponovo izbori mesto u najjačoj ligi Nemačke. 

Da Herta ponovo bude u Bundesligi, gde pripada. Uradiću sve da tako i bude. Želim klubu sve najbolje - podvukao je Pantelić.