Autor: Informer.rs

18.08.2024.

19:36

Foto: Reuters

Sport

Siti krenuo šampionski! Holand i Kovačić odneli bodove sa "Stamford Bridža"

Ekipa Pepa Gvardiole počela je trijumfom sezonu u kojoj brani trofeje u Premijer ligi i Ligi šampiona. Na startu nimalo lako gostovanje na "Stamford Bridžu", ali se "građani" vraćaju kući sa sva tri boda.

Prvi gol postignut je u 18. minutu. Bernardo Silva je sjajno proigrao Erlinga Holanda, a Norvežanin je nastavio tamo gde je stao na kraju prošle sezone.

U završnici prvog dela Džekson je zatresao mrežu gostiju, ali je nakon VAR provere gol poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Mogao je Holand u 52. minutu do drugog gola, ali mu je odbranio Sančez. U 61. minutu dobra šansa za Čelsi, ali je Ederson odbranio Džeksonu. U 66. minuti Riko Luis pogađa za Siti, ali je Entoni Tejlor svirao faul.

Čelsi je igrao dobro, imao je dobar deo meča inicijativu, kreirao neke dobre situacije, ali nije mogao da izvuče barem bod.

U 84. minutu Mateo Kovačić je postigao drugi gol za goste, ali nije hteo da slavi protiv bivšeg kluba. Postigao je gol sa nekih 20 metara udaljenosti, bio je to snažan udarac, ali je i golman Sančez mogao i morao bolje.

Siti u narednom kolu dočekuje novog člana Premijer lige, ekipu Ipsviča, dok će Čelsi gostovati Vulverhemptonu.

Ranije danas Brentford je savladao Kristal Palas sa 2:1.