18.08.2024.

21:32

Foto: Starsportphoto

Sport

Borjan ima novi klub! Miljenik "delija" ide na Bliski istok

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde uskoro bi trebalo da postane član Al Rijada, ekipe koja se takmiči u Premijer ligi Saudijske Arabije. 

Mediji iz Arabije navode da je posao praktično završen i da se samo čeka da se saradnja ozvaniči. Golman reprezentacije Kanade, šest godina je branio boje srpskog šampiona, da bi prošle proveo na pozajmici u Slovanu iz Bratislave. Borjanu je ovog leta istekla pozajmica, a posle svega on je napustio "Marakanu". Ipak, izgleda da je sada pronšao novi angažman. 

Što se tiče Al Rijada, oni su prošle sezone izborili plasman u elitni rang takmičenja Saudijske Arabije. Ekipu i dalje čine većinom domaći fudbaleri, a jedini stranac koji je došao u klub je reprezentativac Komorskih ostrva Fajiz Selemani, Na klupi tima iz prestonice Arabije sedi nekadašnji francuski reprezentativac Sabri Lamuši, koji je, prethodno vodio Notingem Forest i Kardif.

Borjan je tokom šest sezona provedenih na "Marakani" osvojio šest šampionskih titula i tri Kupa. Pored crveno-belog dresa branio je i boje Ludogoreca, Korone, Radničkog Niša, Vasluija, Sivaspora i Rada.