18.08.2024.

23:40

Foto: AP PHOTO

Sport

Šampion se okliznuo na startu! Majorka zaustavila Realove zvezde

"Kraljevi" su večeras u gostima odigrali nerešeno protiv Majorke 1:1 (0:1) u prvom kolu španskog prvenstva. Očekivalo se da će Madriđani predvođeni zvezdama u timu poput Kilijana Mbapea, Džuda Belingema, Vinisijusa Žuniora i ostalih da se prošeta po Balearima, ali su udarili u zid i to već na startu Primere. 

Informer

 

Izabranici Karla Anćelostija stigli su na Majorku puni samopouzdanja posle osvojenog Superkupa Evrope pobedom nad Atalantom od 2:0.

Početak meča nije nagoveštavao mučenje Madriđana, pošto su već u 13. minutu poveli golom Rodriga. Ipak, u nastavku je usledilo veliko opuštanje gostiju, zbog čega su i kažnjeni već početkom drugog poluvremena. Delirijum na stadionu "Son Moiš" pred 22.000 navijača je usledio u 53. minutu kada je Vedat Murići doneo poravnanje i to posle kornera Rodrigeza. 

Informer

 

Pokušali su "kraljevi" u nastavku da stignu do trijumfa, ali su delovali bezidejno i preumorno, a ni Anćelotijeve izmene nisu uspele da trgnu ekipu i slome perfektnu odbranu domaćih. 

Na kraju Majorčani su mogli da osvoje sva tri boda, jer su u završnici imali dve odlične šanse, u oba navrata u šansi je bio Sančez. Jednom je šutirao tik pored gola, dok je drugi pokušaj završio preko prečke. Real je na kraju ostao i sa igračem manje, jer je u 97. minutu direktan crveni karton bodio Ferland Mendi.

Real tako prvi put od kada je pod palicom Anćelotija nije ostvario pobedu na otvaranju nove sezone u Španiji.