19.08.2024.

21:33

Foto: printscreen youtube

Sport

Vojvodina prokockala vođstvo: Radnički izjednačio u samom finišu! (VIDEO)

Meč je počeo dinamično, a Novosađani su poveli već u trećem minutu. Vezista "stare dame" Uroš Nikolić precizno je izveo korner sa desne strane, a nigerijski fudbaler Jusuf Bamidele glavom je prosledio loptu u mrežu Marka Miloševića, čime je šokirao domaćina.

Uprkos tome što je ekipa iz Kragujevca preuzela terensku inicijativu i više napadala, popularne "lale" su posle dvadeset minuta uspele da dupliraju prednost. Bamidele je još jednom zatresao mrežu, ovog puta solo akcijom. Povukao je loptu desnom stranom, uvukao se u sredinu i preciznim udarcem po zemlji pogodio bliži ugao gola.

Ipak, Radnički se nije predavao i do kraja prvog poluvremena uspeo je da smanji rezultatsku razliku. Kolumbijac Dilan Ortiz je u 40. minutu bio u pravo vreme na pravom mestu i glavom poslao loptu u gol, nakon kornera koji je izveo nekadašnji igrač Čukaričkog, Milutin Vidosavljević.

Drugi deo meča bio je nešto dinamičniji. Iako je Voša čitav fokus preusremila na odbrambenu liniju i čuvanje gola, Kragujevčani su pronašli način da izjednače rezultat. Vidosavljević je bio precizan sa bele tačke nakon što je sudija dosudio penal zbog igranja rukom jednog od igrača iz suprotnog tabora. Golman "lala" Dragan Rosić bacio se u suprotnu stranu, što je Vidosavljeviću omogućilo da spreči poraz i donese svom timu bod.