20.08.2024.

13:29

Foto: Reuters/shutterstock

Sport

Tanka je linija između ljubavi i mržnje! Mbape odlepio zbog 55 miliona, pa rešio da okrene drugi list!

Svetski je "odradio" ubojiti as Real Madrida klub čije je boje branio od 2017. godine, besplatno je napustio Pariz i pojačao španskog giganta, a sada je rešio da dokrajči one pod čijim se vođstvom proslavio.

Naime, Mbape nije želeo da postane legenda PSŽ-a i ostane u Francuskoj, već je pratio snove učinivši sve što je u njegovoj moći da ode u "kraljevski klub" o kojem je sanjao od malih nogu. 

Informer

Nakon prave sage i epiloga kao u sapunicama, prešao je Kilijan u Real "za dž"  pošto mu je istekao ugovor sa prošlim klubom. Velikan iz Pariza mu je pružio sve, učinio ga živom legendom, dozvolili su mu čelnici da se pita za sve i to na kraju nisu unovčili!

Ajde što se nisu oparili, nego su sada u problemu zbog dugova koji su ostali i tužbe sa kojim se suočavaju.

Španski mediji naširoko pišu o navodima francuskog lista "Le Monde", koji javlja da je Mbape odlučio da podnese tužbu protiv PSŽ i preda je na adrese UEFA i Francuske profesionalne fudbalske lige.

Inače, kako piše ugledni francuski medij, Kilijan je 8. avgusta prvi put prijavio činjenice pravnoj komisiji Lige 1, oslanjajući se na član 259 Povelje o profesionalnom fudbalu, prema kojem „klubovi moraju da isplaćuju plate igračima po ugovoru najkasnije poslednjeg dana u mesecu.

Ostaje da se vidi koji će biti epilog nakon kraha velike ljubavi, a ukoliko Francuzi budu proglašeni krivim, pariski klub može biti izbačen iz Lige šampiona!