20.08.2024.

16:22

Foto: Starsportphoto

Sport

Srbin opleo po nekadašnjem treneru: Dejan Stanković je drzak i bezobrazan!

Pre dolaska u mađarski klub, Dejan Stanković (45) i Aleksandar Pešić (32) su sarađivali jedno vreme i u Crvenoj zvezdi, osvojili i "duplu krunu" u sezoni 2022/23, ali očigledno da nikada nisu bili na istim talasnim dužinama.

Popularni Šilja je sada otkrio da nekadašnji kapiten naše reprezentacije ima nezgodnu narav i da su zbog toga ušli u sukob, zbog čega je on bio kažnjen.

- Kada sam došao u Ferencvaroš, imao sam peh sa povredom, bio sam tri-četiri meseca van stroja. Vratio sam se, dobro igrao i posle je došao taj sukob s Dejanom, kada me je suspendovao iz ne znam kog razloga. Ume on da bude drzak i bezobrazan na rečima, a kada mu se odgovori, onda dođe do problema - rekao je Pešić u razgovoru za "Glas Srpske".

Rođeni Nišlija je dodao da je prošao kroz teške momente, ali je uspeo da izdrži sve nedaće i vratio se još jači na teren.

Informer

Aleksandar Pešić

- Bukvalno sam skoro tri meseca trenirao sa strane. Stanković čak nije želeo ni golmana da mi dozvoli, da vežbam završnicu, nego sam radio potpuno sam. Svi u klubu znaju da sam bukvalno svaki dan bio na maksimumu, da sam se trudio da ojačam telo i ispravim neke mane. Ferencvaroš je bio stvarno korektan prema meni i tu nisam imao nikakav problem - objasnio je Pešić.

Iskusni centarfor je podvukao da nije samo on bio na meti sadašnjeg kormilara moskovskog Spartaka.

Informer

Dejan Stanković

- Bilo je još nekih igrača koji su sklonjeni iz tima, ali nije mi poznato zbog čega. To Dejan najbolje zna. Ti momci su sad morali da igraju ove utakmice, a to se osetilo na terenu. Da zlo bude veće, na minulom Evropskom prvenstvu povredio se i reprezentativac Barnabaš Varga. Kada sam se vratio u ekipu, u napadu je sve palo na mene, a iskreno, treba mi malo vremena da dođem do prave forme, da budem onaj stari. Lično, nedostaje mi osećaj za gol... To je rezultat tog odsustva od skoro tri meseca. Posle suspenzije sam se psihički povratio, a onda se desila i povreda. Ali vratiću se kada bude najpotrebnije, borac sam, nema predaje - naglasio je Pešić, a onda se osvrnuo i na ono što njegov klub čeka protiv Banjalučana:

- Patriota sam i drago mi je što je Borac prošao u plej-of. Video sam da ima nekoliko stvarno dobrih igrača, biće to zanimljiv dvomeč. Uvek volim kada prođe neki naš klub u Evropi. Pa, majka mi je iz Republike Srpske, tačnije iz Srpca. Tamo su mi baba, deda, tetke, braća... I moj najbolji prijatelj, a ujedno i agent, takođe je iz Banjaluke, Siniša Gagula.

Informer

Pešić i Stanković iz perioda kada su bili u dobrim odnosima

Kada je bivši mladi reprezentativac Srbije prošlog leta sa "Marakane" prešao u Ferencvaroš, potpisao je ugovor do juna 2026. Odigrao je za zeleno-bele 34 meča, dao 12 golova, uz sedam asistencija i ne krije da sada baš uživa u prestonici Mađarske.

- Još dve godine mi važi ugovor. Tu sam, lepo mi je. Sada će mi sin krenuti u školu ovde. Iskreno, razmišljam da se u potpunosti preselim u Budimpeštu - zaključio je Pešić.