21.08.2024.

08:01

Foto: Starsportphoto

Sport

Piksi ga otpisao, on pred vratima novog kluba! Srbin potpisuje za velikana?

Iskusni krilni fudbaler aktivno traži novi angažman, a prema saznanjima poznatog insajdera Đanluke Di Marcija, klub sa "Artemio Frankija" namerava da ga dovede na jednogodišnju pozajmicu. Kostić nije u planovima novog trenera Juventusa Tijaga Mote, iako je u prošloj sezoni bio standardan kod Masimilijana Alegrija. Spominjalo se da su za njega zainteresovani pojedini klubovi iz Premijer lige, kao i iz Saudijske Arabije, ali deset dana pre završetka prelaznog roka on je i dalje pod ugovorom sa Juventusom.

Filip će, dakle, u narednim danima saznati kakva je njegova klupska budućnost, pošto je reprezentativna, u ovom momentu, pod velikim znakom pitanja. On nije na poslednjem spisku Dragana Stojkovića Piksija, mada je za nacionalni tim, kad god je bio spreman, davao sve od sebe. Ostaje da se vidi da li je Stojkovićeva odluka privremena, s obzirom na to da je Kostić imao povredu. Moguće i da je ostao van nacionalnog tima jer u klubu ne računaju na njega. Sve u svemu, u narednim danima biće poznato kakva je budućnost ovog brzonogog fudbalera.

Informer

Fiorentina i Juventus, kako navode italijanski mediji, na stalnoj vezi su u prethodnim danima, pošto ugovaraju još dva transfera. Niko Gonzales bi trebalo iz Firence da pređe u Torino za oko 30 miliona evra, a "viola" namerava da na pozajmicu, osim Kostića, dovede i Artura Mela. 

Filip je Juventus pojačao pre dve godine, kada je iz Ajntrahta prešao za oko 15 miliona evra. Dosad je za "staru damu" odigrao 87 utakmica i postigao tri gola, uz 15 asistencija.