20.08.2024.

23:55

Foto: EPAIMAGES

Sport

Kvalifikacije za Lš: Dinamo Zagreb i Lil jednom nogom u eliti

Zagrepčani su bili veliki favoriti pred ovaj meč, ali malo ko je očekivao tako laganu pobedu prvaka Hrvatske. Prvi gol na meču postigao je Marko Pjaca u 29. minutu i time najavio kanonadu zagrebačkog tima.

Karabag je nakon toga uspeo koliko-toliko da primiri "modre", koji su do konačnog rezultata stigli u poslednjih 15-ak minuta meča. Dvostruki strelac bio je Sandro Kulenović, prvo u 75, a potom i u 80. minutu. Dinamo je došao do vrlo važne pobede i praktično je već izborio plasman u Ligu šampiona, pošto je teško očekivati da Karabag i na svom terenu preokrene rezultat.

Blizu plasmana u grupnu fazu je i francuski Lil, koji je na svom terenu večeras bio bolji od praške Slavije. Popularne "doge" do trijumfa su došle možda malo teže nego što se očekivalo, ali svakako imaju dobar rezultat pred revanš u Pragu.

Pobedu nekadašnjem šampionu Francuske doneli su Džonatan Dejvid, pogotkom u 52. minutu, a trijumf je potvrdio Edon Žegrova u 77. minutu, upravo na asistenciju Kanađanina Dejvida.

Slaviji je u finišu meča poništen pogodak zbog ofsajda, a šansu u finišu meča u ekipi Lila dobio je i mladi srpski fudbaler, Andrej Ilić.

Treći meč večerašnjeg programa bio je duel Bode Glimta i Crvene zvezde, a opširnije o svemu tome možete da pročitate ovde.