21.08.2024.

17:14

Foto: fktsc.com

Sport

TSC sprema zamku za bivšeg trenera: Znamo šta da očekujemo od Lazetića!

Fudbaleri TSC-a imaće jako težak zadatak na putu do grupne faze drugog po jačini UEFA takmičenja, što zbog kvalitetnog protivnika, toliko i zbog činjenice da na klupi Izraealaca sedi Žarko Lazetić (42).

Trener koji je tim sa severa Bačke vodio dve i po godine i ostvario najbolje rezultate u istoriji kluba sada će im biti prepreka na putu do ostvarenja cilja. Nekadašnjeg napadača nasledio je Dean Klafurić (52), koji ne krije da izuzetno ceni rivala i prepisuje mu ulogu favorita.

Ono što može da bude prednost za našeg superligaša, jeste činjenica da će Makabi kao domaćin igrati na neutralnom terenu, a odabran je mađarski grad Sombathelj.

- Čekaju nas dva teška poluvremena, protiv respektabilnog tima, koji ima iskustvo i dobre rezultate u evropskim takmičenjima. Izraziti su favoriti, što pokazuju i kladionice. Naravno, u fudbalu su čuda uvek moguća, a mi verujemo da možemo da iznenadimo. Naš cilj je da se plasiramo u Ligu Evrope - poručio je Klafurić.

Informer

Dean Klafurić

Hrvatski stručnjak jedinu dilemu ima oko Aleksandra Ćirkovića, koji ima lakše zdravstvene probleme.

- Dobro smo trenirali i do detalja analizirali protivnika. Ipak, jedina istina se piše na terenu. Makabi ne igra kod kuće, a svaki tim to voli, oseća se bolje, prijatnije i ima veće samopouzdanje kada je na svoj na svome. To što će se igrati na neutralnom terenu, jeste određena prednost za nas, ali sada su i te razlike sve manje - objasnio je Klafurić.

Nekadašnji kormilar Gorice, varšavske Legije, Etnikosa, Slaven Belupa, Honveda i Veleža svestan je da Lazetić u dušu poznaje njegov tim.

- Žarko je tek nedavno preuzeo Makabi i verovatno bolje poznaje TSC od svoje sadašnje ekipe, ali i mi imamo drugačije zahteve i principe koje sledimo. Ne treba zanemariti ni to da igrači isto tako poznaju njega, kakav stil forsira i šta traži od svojih izabranika, tako da smo tu izjednačeni - naglasio je Klafurić.

Informer

Miloš Pantović

Slično kao trener razmišlja i krilni ofanzivac Miloš Pantović (21).

- Dobro smo upoznali Makabi, pogotovo jer ih vodi naš doskorašnji trener. Znamo šta možemo da očekujemo, pripremali smo se, analizirali njihove vrline i mane. Ništa se neće rešavati u prvom meču, a drugi ćemo igrati na domaćem terenu i pred našim navijačima, zato se i nadam da možemo da napravimo uspeh - rekao je Pantović.