21.08.2024.

19:03

Foto: EPA Images

Sport

Račić dobio poziv iz Engleske! Prvo pozajmica, pa otkup ugovora

Engleski mediji koji prate Vest Bromvič Albion prenose da bi Račić uskoro trebalo da obuče dres ovog drugoligaša. Povremeni srpski reprezentativac i član italijanskog Sasuola navodno je već stigao na Ostrvo i počeo pregovore sa Albionima.

Englezi planiraju da Račića prvo dovedu na pozajmicu, uz mogućnost otkupa njegovog ugovora na kraju sezone. Finansijski detalji se ne pominju, ali prema sajtu "Transfermarkt" trenutna vrednost našeg fudbalera procenjuje se na 2,5 miliona evra. 

Bivši fudbaler Crvene zvezde u Sasuolo je stigao prošle sezone i uspeo je da upiše 23 nastupa za italijanski tim, koji je u međuvremenu ispao iz Serije A. Da je odlazak Račića iz ekipe sa severa Italije sve izvesniji potvrđuje i činjenica da on nije igrao u prve dve utakmice na startu nove sezone u Seriji B. 

Ukoliko rođeni Kraljevčanin i dogovori saradnju sa Albionima, on će tako pridružiti koloniji srpskih fudbalera koji već igraju na Ostrvu. Poznato je da golman Đorđe Petrović brani boje Čelsija, Nikola Milenković je u Notingem Forestu, Kosta Nedeljković nosi boje Aston Vile, Saša Lukić je Fulamu, dok je Nikola Jojić član drugoligaša Stouka. 

Račić je pored Zvezde i Sasuola tokom karijere igrao i za Valensiju, a u jednom periodu bio je i na pozjamicama u Tenerifima, Famalikao i Bragi.