21.08.2024.

19:44

Foto: Starsportphoto

Sport

De Medina Belgijancima otkrio zašto ne igra u Superligi! Defanzivac veruje u šanse protiv Genta!

Morao je Belgijanac da strpljivo sačeka na svoju priliku u klubu iz Humske. Tokom minule sezone, najpre nije bio spreman, a zatim je doživeo peh sa ujedom psa, što je sprečilo navijače da vide njegov puni potencijal.

Kada se činilo da će napustiti crno-bele, šef stručnog štaba Aleksandar Stanojević odlučio je da mu pruži šansu. De Medina je igrao najpre na pripremnim utakmicama protiv Brava i moskovskog Dinama i Lokomotive, a potom je svoju minutažu nakupio u kvalifikacijama za evropska takmičenja.

Protiv kijevskog Dinama Belgijanac je odigrao ukupno 68 minuta, da bi u mečevima protiv švajcarskog Lugana igrao čitav meč, u prvom duelu 90 minuta, a u revanšu 120. Ipak, kada je reč o Superligi Srbije, De Medina ili je na klupi, ili izvan sastava.

- Potpisao sam s Partizanom kako bih igrao u Evropi, ali su eliminisani pre grupne faze Lige šampiona. Ipak, sada se borimo za Ligu konferencija. To što nisam igrao mesecima omogućilo mi je da popravim svoju kondiciju, jer sam ozimus imao nesreću sa svojim psom - istakao je De Medina za belgijski list "HBVL".

Informer

Natan de Medina

Fudbaleri Partizana sutra dočekuju ekipu Genta (20.15, Arena premijum 1) u okviru prvog meča plej-of faze za Ligu konferencija. Belgijski defanzivac najpre se osvrnuo na poraze od Dinama iz Kijeva i švajcarskog Lugana, a potom izneo očekivanja pred nadolazeći dvomeč.

Dinamo Kijev je rang Lige šampiona, ali imamo podjednake šanse za prolaz protiv Genta. Nismo imali sreće u prošlom kolu protiv Lugana. Problem predstavlja što nećemo imati podršku navijača, tako da će utakmica izgledati kao u doba korone - istaao je fudbaler kluba iz Humske.

Belgijski novinari su upitali De Medinu zašto igra na desnom boku umesto na svojoj izvornoj poziciji štopera, kao i zašto ga ne viđamo u domaćem prvenstvu.

- Trener želi da iskoristi moju brzinu na krilu. U Evropi se treneru ništa ne nameće i on bira najboljih jedanaest igrača. Onda igram. Ali u Superligi jedan od tih bonusa mora da igra, na mojoj poziciji - rekao je defanzivac Partizana.

Informer

Natan de Medina

De Medina je govorio i o brazilskom napadaču Mateusu Saldanji (25), čiji je odlazak iz Partizana sve izvesniji. Kako ističe, najbolji strelac Superlige Srbije iz prošle sezone u velikoj meri podseća na svog sunarodnika Roberta Firmina, koji igra u Al Ahliju.

- Saldanja je kopija Firmina. Tehnički je veoma jak, brz i lako postiže golove. Mogao je da pređe u Bešiktaš, Fenerbahče ili Al-Džaziru, ali je Partizan tražio previše novca. Čak mislim da je Gent pokazao interesovanje u januaru - istakao je Natan.

Zadovoljan je fudbaler uslovima u srpskoj prestonici.

Život je ovde lep i nije skup. Ovo je veoma nov deo grada, sličan Dubai Marini, sa restoranima pored reke. Ljudi brzo prepoznaju da sam fudbaler. Ovde nema mnogo crnaca, ali su veoma gostoljubivi prema nama - podvukao je De Medina.