21.08.2024.

22:30

Foto: profimedia

Sport

Lazetić pred TSC: Biće emotivna utakmica, videću koliko dobro poznajem te igrače iz drugog ugla!

Makabi se plasirao u plej-of rundu posle ubedljive pobede nad Penevežisom od 5:1 (2:1, 3:0), u trećem kolu kvalifikacija za drugo po jačini evropsko klupsko takmičenje. U nadolazećoj fazi Izraelci će odmeriti snage upravo sa bivšim klubom srpskog stratega, pa je sigurno da će to biti veoma kvalitetan, ali i emotivan dvomeč.

Niko ne poznaje ekipu TSC-a bolje od Lazetića, koji je podigao na evropske visine. Ipak, činjenica je da ni pred Makabijem neće biti lak zadatak, jer fudbaleri iz Bačke Topole poseduju izvanredne kvalitete.

- Biće to teška, emocionalna utakmica, posebno za mene, i veoma značajna za obe ekipe. Da su me ranije pitali protiv kog tima ne bih želeo da igram rekao bih da je to TSC. Pripremamo se dobro, polako napredujemo i siguran sam da su pred nama dve interesantne utakmice. Klub (TSC), ljudi koji rade u njemu su veliki deo mog života, predstavljaju najvažnije poglavlje u mojoj trenerskoj karijeri do sada i to se neće promeniti pre kao ni posle ove utakmice, ali je priprema duela bila zanimljiva da vidim koliko dobro poznajem igrače TSC-a iz drugog ugla - istakao je Lazetić.

Informer

Fudbaleri Makabija iz Tel Aviva

Lazetića je na klupi Topolčana zamenio Dean Klafurić, koji je prema njegovim rečima, uneo određene promene u igri tima.

- Malo su promenili način igre. Znam koliko dobri mogu da budu, bio sam deo uspeha ove ekipe, ali sada ih gledamo iz drugog ugla. Imaju dobar tim, veoma dobre igrače, iskusnog trenera, siguran sam da će sutra dati sve od sebe, biće nam izazov da se pripremimo i da kontrolišemo utakmicu - poručio je bivši trener TSC-a.

Srpski strateg naglasio je da je izuzetno zadovoljan napretkom svoje ekipe u poslednje vreme, ali da će im jedna od otežavajućih okolnosti na predstojećem meču biti to što ne igraju na domaćem terenu.

- Vidim napredak ekipe, svakog dana sa novim igračima. Nažalost, nećemo igrati na našem stadionu, sa našim navijačima. Čast je i sjajan osećaj igrati na Blumfildu, to nam daje veliku motivaciju, ali sada moramo to da ostavimo po strani i koncentrišemo se na sutrašnju utakmicu. Sutra je prvo poluvreme, biće uzbudljivo, ekipa napreduje i mnogo toga će zavisiti od nas ako budemo dominirali u igri, posebno sa loptom. Treniramo svaki dan da budemo dobri sa loptom, da se dobro krećemo i šta da radimo kada izgubimo loptu. To je najvažnije u ovakvim utakmicama - podvukao je Lazetić.