21.08.2024.

23:16

Foto: AP PHOTO

Sport

Plej-of za elitu: Birmančevićeva Sparta i Salcburg pred vratima Lige šampiona

Češka ekipa je večeras u gostima pobedila Malme sa 2:0 u prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona, dok je austrijski tim takođe na gostujućem terenu bio bolji od Dinamo Kijeva rezultatom 2:0.

Veliki udeo u trijumfu ekipe iz Praga imao je srpski reprezentativac Veljko Birmančević, koji osim što je odigrao ceo meč, namestio je i prvi pogodak. U 31. minutu Birmančević je uputio centaršut sa distance, a odlično se snašao Striger Larsen i doneo vođstvo svom timu. Sparta je prednost duplirala u 89. minutu i to golom Mateja Rinesa. Česi tako sa ozbiljno zalihom dočekuju revanš, koji će biti odigran sledeće nedelje na njihovom terenu.

Informer

Sparta rutinski protiv Malmea

Na pragu elitnog takmičenja je i Salcburg, koji je na gostovanju u poljskom Lublinu rutinski nadigrao ukrajinski Dinamo. Austrijanci su do vođstva stigli u 29. minutu igre kada je precizan bio Nene, dok je tačku na utakmicuz stavio Kjergor početkom drugog poluvremena, tačnije u 50. minutu sa penala. Srpski fudbaler u redovima Salcburga Aleksa Terzić je zbog povrede morao da napusti teren već u 26. minutu, dok je drugi naš as Petar Ratkov šansu dobio u završnici meča. 

Informer

Duel između Dinamo Kijeva i Salcburga

Velika drama i goleada viđena je Bernu, gde je Jang Bojs na mišiće pobedio ekipu Galatasaraja 3:2 (2:0). Junak domaće ekipe bio je Filip Ugrinić, Švajcarac srpskog porekla, koji je u 86. minutu realizovao jedanaesterac i doneo trijumf svom timu. 

Jang Bojs je u prvom poluvremenu vodio sa 2:0 golovima Monteira u 3. i 45. minutu, ali se klub iz Istanbula u nastavku vratio u život. Turski tim je u rezultatski egal vratio Batšuaji golovima u 67. i 72. minutu i činilo se da će biti drama u završnici. Ipak, fudbaler Galate je u 85. minutu Bardagži skrivio penal i zaradio isključenje, koji je u gol pretvorio Ugrinić za slavlje Švajcaraca. 

Informer

Meč Jang Bojsa i Galatasaraja

Jedini meč koji je završen bez pobednika je između Midtjiland i Slovan iz Bratislave - 1:1. Slovački tim je poveo golom Blekmena u 59, ali je danski predstavnik remi izvukao u 79. minutu pogotkom Čilufje.

Revanši su na programu sledećeg utorka u Pragu, Salcburgu i Istanbulu, dok je utakmica u Bratislavi u sredu.