22.08.2024.

12:48

Foto: printscreen

Sport

Jezivo! Engleski fudbaler detetu (2) trajno oštetio mozak, pa dobio otkaz!

Mejson je optužen i osuđen za napad koji se desio u Eseksu 2020. godine, a u septembru ga čeka izricanje presude.

Naime, bivši fudbaler je radio kao trener Enfild Boroa u nižim ligama, a klub je odmah reagovao i otpustio ga kada je otkriveno da je dvogodišnjem detetu naneo povrede mozga koje će ozbiljno uticati na razvoj i da će nesrećnom detetu biti neophodna celodnevna nega u budućnosti.

Klub je izdao saopštenje koje je potpisao predsednik i ogradio se od nasilnika.

"Enfild Borou je otpustio Kjernana Mejson Hjuza sa mesta trenera. Odluka je donešena u svetlu nedavnih ozbiljnih pravnih problema iz njegove prošlosti, koje nisu otkrivene tokom procesa zapošljavanja. Naš klub želi da ima najveći mogući integritet i odgovornost i sigurni smo da moramo da postupamo u skladu sa našim vrednostima. Cenimo razumevanje i podršku naših navijača i zajednice u ovakvom trenutku. Nećemo se dalje oglašavati", stoji u pismu predsednika kluba.

Inače, Hjuz Mejson je prve fudbalske korke učio u Arsenalu i Totenhemu, a u Milvolu je prvi put zaigrao za prvi tim 2009. godine. Zadržao se nešto više od godinu dana, a onda je nastupao u nižim ligama za Grimzbi, Keterng, Veling, Mejdstoun, Leterhed, Grejs i Barking.

Nakon što je okačio kopačke o klin, počeo je da se bavi trenerskim poslom u Tauer Hamletsima, a do sada je bio trener Enfild Boroua. 

Vredi istaći da se nije oglasio samo ovaj, već i klub u kome je Hjuz-Mejson igrao i bio trener od 2020. do 2022. godine. Ljudi iz Hešteg junajteda nisu krili razočarenje i šokiranost.

"Saznali smo šokantne vesti o jednom od naših bivših igrača koji je bio trener rezervnog tima! On je osuđen za zaista užasan zločin. Prvo, svi koji su povezani sa klubom žele da žrtvi i njenoj porodici ponude naveću moguću podršku. Ne možemo ni da zamislimo kroz šta su prolazili kada se sve ovo dogodilo. Možemo da kažemo da klub nije imao nikakve informacije o tim događajima do danas. Rečeno nam je da su se zločini desili pre nego što je potpisao za nas. Naš klub ima apsolutno nultu toleranciju na ponašanje koje ima kakvog dodira sa ovakvim. Naše vrednosti su poztivne, inkluzivne i želimo da budemo sigurno mesto za sve", navodi se u saopoštenju Hešteg junajteda.