22.08.2024.

18:35

Foto: profimedia

Sport

Osuli drvlje i kamenje po UEFA! Najavljivali iznenađenje oko himne LŠ, a uništili kultnu verziju!

Istina, promene se skoro ni ne primećuju. Tekst pesme je ostao isti, ali je melodija malo brža. Nova modifikovana himna već je intonirana u prvom kolu plej-ofa kvalifikacija za najkvalitetnije taakmičenje, te je nakon toga naišla na negodovanje velikog broja navijača.

Nisu mogli verni ljubitelji najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja da ostanu ravnodušni, pa su nakon što je nova verzija objavljena na društvene platforme, osuli drvlje i kamenje u komentarima. 

U video snimku ispod možete poslušati novu verziju himne Lige šampiona, uz pregled nekih od najupečatljivijih trenutaka sa dosadašnjih utakmica.

"Molim vas recite mi da je ovo prvoaprilska šala u avgustu", "Originalna himna je bila kultna, unazadili su je", "Veoma loša promena, nikome se ne dopada", "Zašto je nekome palo na pamet da je uošte menja, prethodna verzija je bila jedinstvena", "Nadam se da je ovo laž", samo su neki od komentara vernih navijača ovog takmičenja. 

Himnu kompozitora Tonija Britena, peva hor Akademije Svetog Martina, na tri službena jezika UEFA: engleskom, nemačkom i francuskom jeziku.

Četrnaest timova sada se bori za popunjavanje još sedam mesta u grupnoj fazi takmičenja, a među njima je i Crvena zvezda, koja u sredu, 28. avgusta, dočekuje na popularnoj "Marakani" norvešog prvaka - Bode Glimt.