22.08.2024.

18:50

Foto: Starsportphoto

Sport

Prvi tamnoputi "orao" otvorio dušu! Luis Zečević Džon otkrio zbog čega je izabrao Srbiju i odjavio Englesku! (FOTO)

Iako je rođen u Londonu i trenutno napreduje ka prvom timu ekipe iz Londona, 16-godišnji Zečević je doneo iznenađujuću odluku – odabrao je da nastupa za "Orlove" umesto za reprezentaciju Engleske.

Njegova odluka na prvi pogled delovala je kao pravo iznenađenje, ali Zečević je brzo objasnio razloge iza nje. Za njega, nije bilo dileme – želeo je da predstavlja Srbiju.

- Neverovatno je bilo predstavljati Srbiju, osećam se da sam učinio ponosnim svoju porodicu. Tečno pričam srpski, zahvaljujući mojoj mami, koja je rekla da moram da pričam taj jezik u kući moje bake, pa nisam ni imao izbor. Porodica mog oca ima korene sa Svete Lucije i iz Dominikane - rekao je Zečević.

Ovaj mladi fudbaler, koji je već privukao pažnju fudbalskih stručnjaka, svojim talentom i odlučnošću pokazuje da Srbija ima čemu da se raduje u budućnosti. Njegova odluka da obuče dres Srbije umesto "Gordog Albiona" pokazuje njegovu posvećenost i ljubav prema zemlji svojih predaka.

Navijači Srbije sa nestrpljenjem iščekuju dalji razvoj ovog mladog igrača, koji već sada najavljuje sjajnu karijeru kako u Arsenalu, tako i u reprezentaciji Srbije.