22.08.2024.

21:48

Foto: Starsportphoto

Sport

Novi Srbin na Ostrvu! Bivši fudbaler Crvene zvezde zvanično potpisao ugovor sa bivšim prvakom Engleske! (VIDEO)

Račić će tekuću sezonu provesti na pozajmici iz italijanskog Sasuola, gde je prošle godine zabeležio 22 nastupa u Seriji A.

Račić, koji ima 12 utakmica u dresu reprezentacije Srbije, već je nosio dresove velikih klubova poput Crvene zvezde i Valensije. Ovaj prelazak u Englesku predstavlja ostvarenje njegovog dugogodišnjeg sna.

- Zaista sam srećan što sam ovde u Vest Bromviču. Čuo sam mnogo dobrih stvar o klubu, znam da ima sjajnu istoriju. Igrao sam u dosta zemalja i uzbuđen sam što sam u Engleskoj. To je nešto što sam oduvek želeo da probam. Znam da je tim počeo veoma dobro, uzevši četiri boda. Voleo bih da odigram što više utakmica i pomognem timu da završi što je više moguće na tabeli - rekao je Račić.

Vest Bromvič Albion, član Čempionšipa, s velikim očekivanjima ulazi u ovu sezonu, a dolazak Račića se vidi kao značajno pojačanje za njihov srednji red.

Račić će se pridružiti grupi srpskih fudbalera u Engleskoj, među kojima su Saša Lukić (Fulam), Nikola Milenković (Notingem Forest), Kosta Nedeljković (Aston Vila), Đorđe Petrović (Čelsi) i Miodrag Pivaš (Njukasl).

Navijači Vest Bromvič s nestrpljenjem očekuju da vide Račića u akciji i nadaju se da će njegov dolazak doprineti uspehu tima u borbi za povratak u Premijer ligu.