22.08.2024.

23:35

Foto: EPA

Sport

PAOK zgazio nejaki Šamrok! Majstorska asistencija Živkovića u pobedi crno-belih iz Soluna! (VIDEO)

Iako je grčki tim bio favorit, put do trijumfa nije bio tako jednostavan kao što krajnji rezultat sugeriše.

Uprkos početnom otporu gostiju iz Republike Irske, PAOK je uspeo da slomi njihov bedem tek u petom minutu nadoknade prvog poluvremena, kada je Kleri nespretno poslao loptu u sopstvenu mrežu, donoseći prednost domaćinu.

Već na početku drugog poluvremena, PAOK je udvostručio prednost. Naš reprezentativac Andrija Živković odigrao je ključnu ulogu kao asistent, dok je Brazilac Taison rutinski završio akciju u 48. minutu, samo trenutak pre nego što je gostujući igrač Honohan dobio drugi žuti karton, ostavljajući svoj tim sa igračem manje.

Taison se ponovo našao u centru pažnje u 67. minutu, ovoga puta kao asistent, kada je Konstantelijas postigao treći gol za PAOK. Ipak, drama nije završena tu.

U nadoknadi vremena, Kulierakis je imao priliku da poveća prednost sa bele tačke, ali je njegov udarac zaustavljen. Međutim, u poslednjim trenucima meča, Baba je ipak uspeo da postavi konačnih 4:0, donoseći svojim navijačima još jedan razlog za slavlje.

U ostalim utakmicama kvalifikacija za Ligu Evrope, letonski RFS je iznenadio APOEL pobedom od 2:1, dok je Viktorija Plzenj minimalnim rezultatom savladala škotski Harts sa 1:0. Švedski Elfsborg je kao gost trijumfovao protiv Moldea sa 1:0, dok su LASK i FCSB remizirali u Lincu rezultatom 1:1.

PAOK je ovom pobedom napravio veliki korak ka plasmanu u grupnu fazu Lige Evrope, a revanš u Irskoj će im pružiti priliku da potvrde svoju dominaciju.