23.08.2024.

13:04

Foto: EPA-EFE/Zsolt Szigetvary

Sport

Evropski, a srpski Borac! Banjalučani glavna senzacija, ostaje samo jedno pitanje!

Revanš meč se igra u Banja Luci, tako da će tim iz Republike Srpske imati veliku priliku da izbore plasman u grupnu fazu  ovog takmičenja pred domaćim navijačima, ukoliko to ne uspeju, igraće Ligu Konferncija, tako da je jesen u Evropi zagrantovana.

Borac je pokazao hrabrost kroz mečeve kvalifikacija za Ligu šampiona gde su namučili grčki PAOK, ali ipak nisu prošli dalje. Zatim su u dvomeču kvalifikacija za Ligu Evrope bili bolji od Klaskvika sa Farskih Ostrva. Nakon sjajne partije u Mađarskoj, sigurno će puni samopouzdanja istrčati na "Gradski stadion" u četvrtak 29. avgusta. 

Strateg banjalučkog tima Mladen Žižović je istakao  da je zadovoljan igrom svojih igrača, ali da je svestan da će mađarska ekipa biti favorit i u sledećem meču, međutim po njegivima rečima njegovi puleni će se postaviti hrabro.

- Rekao sam i ranije da će ovaj Borac na evropskoj sceni biti tvrd orah svakome. Imali smo priliku u posljednjem minutu, situacija tri na jedan, ali se Karolina našao na poziciji koju inače ne igra. Možemo da budemo zadovoljni sa svime što smo pokazali u ovom sjajnom ambijentu, hteli smo pozitivan rezultat, da dvomeč bude živ i da se u Banja Luci odlučuje o pobedniku. Znamo da je i pored ovoga Ferencvaroš favorit, mi mu tu ulogu i dalje prepuštamo. Postavićemo se opet hrabro, borićemo se i uz naše navijače koji su večeras pokazali sjajno izdanje pokušati da napravimo neverovatan i nesrazmeran uspjeh u odnosu na Ferencvaroš. Zbog toga je ovaj sport tako zanimljiv, ima posebnu draž i svi ga volimo - rekao je Žižović na konferenciji za novinare.

Kapiten tima Srđan Grahovac jasno je dao do znanja da su on i saigrači svesni šta su postigli do sada.

- Postigli smo cilj koji je bio da se o odlučujući duel za učesnika Lige Evrope igra u  Banja Luci odnosno da ovde ostvarimo pozitivan rezultat. Izašli smo sa gardom, koji smo pokazali u svim evropskim mečevima. Mi smo Borac, predstavljamo svoj klub i grad, i to nam je donelo ovako dobru igru i mislim da ima prostora da budemo još kvalitetniji  - naveo je on.