24.08.2024.

20:35

Foto: Reuters

Sport

Bolonja pamti Sinišu, ali će tek upamtiti Miroslava! Mihin sin dobio važnu ulogu u slavnom klubu! (FOTO)

Dve godine nakon što je njegov otac, legendarni Siniša Mihajlović, napustio trenersku klupu usled borbe sa teškom bolešću, njegov sin Miroslav, poznatiji kao Miro, ponovo je zakoračio na "Nikolo Gali" teren. Sada, kao tehnički saradnik Bolonje U15, Miro nastavlja porodičnu tradiciju.

Siniša Mihajlović, srpski lav, izgubio je svoju bitku sa leukemijom u decembru 2022. godine, ali njegov duh živi kroz njegovog sina. Miro je od malih nogu bio svedok očeve borbe, ne samo na terenu već i protiv smrtonosne bolesti koja je legendarnog Supermena pretvorila u senku nekadašnjeg fizičkog diva.

- Tata me je naučio da sledim svoje strasti - rekao je Miro u emotivnom intervjuu na godišnjicu očeve smrti. Svestan težine prezimena koje nosi, Miro ipak s ponosom prihvata izazov i nastavlja putem svog oca.

Miro, koji je pre godinu dana dobio UEFA C trenersku licencu, već ima iskustvo rada kao tehnički saradnik u rimskom klubu Urbetevere. Sada, u Bolonji, kreće na novi put, sa ogromnim nasleđem iza sebe, ali i velikim snovima ispred sebe.

Bolonja pamti Sinišu, a sada se sprema da podrži njegovog sina Mira, u nadi da će i on, baš kao i njegov otac, ostaviti neizbrisiv trag u crveno-plavom dresu slavnog kluba.