25.08.2024.

06:20

Foto: EPA

Sport

Na današnji dan: Bolan poraz Partizana od Šamroka u plej-of rundi za Ligu Evrope! (FOTO GALERIJA/VIDEO)

Iako su iz Dablina doneli obećavajući rezultat od 1:1, u revanšu plej-ofa na Topčiderskom brdu crno-beli su doživeli poraz od 2:1 posle produžetaka, čime su ispisali jednu od najmračnijih stranica u istoriji kluba. Gol za crno-bele dao je Vladimir Volkov u 35, a gosti su preokrenuli preko Salivena u 59. i O'Donela iz penala u 113. minutu

Meč je počeo uz veliku podršku navijača, koji su se nadali da će njihovi ljubimci obezbediti plasman u grupnu fazu Lige Evrope. U prvom poluvremenu, crno-beli su igrali ofanzivno, stvarajući nekoliko dobrih prilika. U 35. minutu, Vladimir Volkov je iskoristio sjajnu asistenciju sa krila i poslao loptu u mrežu, čime je doveo svoj tim u vođstvo i doneo dodatno samopouzdanje ekipi.

Međutim, irska ekipa nije se predavala. U drugom poluvremenu, pojačali su pritisak, a u 59. minutu, Saliven je izjednačio rezultat snažnim udarcem nakon brze kontre. Ubrzo nakon izjednačenja, crno-beli su pokušali da se vrate u meč, ali je odbrambena linija gostiju bila suviše jaka.

Ipak, u 90. minutu, kada se činilo da će meč otići u produžetke, dogodila se kontroverzna situacija kada je jedan od igrača crno-belih srušen unutar kaznenog prostora, ali sudija nije pokazao na belu tačku.

Produžeci su doneli dodatnu napetost na terenu. Crno-beli su se trudili da povrate kontrolu, ali je irski tim uspevao da iskoristi svaku priliku koja im se ukazala. U 113. minutu, nakon prekršaja na ivici kaznenog prostora, O'Donel je izveo penal i sigurno ga realizovao, postavljajući konačan rezultat na 2:1 u korist gostiju.

Više od decenije kasnije, vezista Stiven Rajs koji je igrao na tom meču za ekipu Šamroka, prisetio se ključnih trenutaka. Prema njegovoj oceni, nije revanš u Beogradu presudio, ključnim se ispostavila završnica prvog susreta na "Talant" stadionu.

- U svakom takmičenju gledate da dobacite što je dalje moguće, ali Evropa... Ma igrala se leti. Ušli smo u grupnu fazu, a da ni sami nismo znali dokle ćemo stići. Dvomeč sa Partizanom omogućio nam je da više verujemo u sopstvene mogućnosti. Moramo da piznamo da su crno-beli bili bolji takmac na našem terenu. Bar u prvom delu. U drugom smo preuzeli kontrolu i poravnali pogotkom Garija Mekejba. Čak je Gari Tvig imao 'mrtvu' šansu za preokret. U poslednih 15 minuta prvog meča shvatili smo da možemo da se nosimo sa Partizanom - seća se u razgovoru sa irsko izdanje "Sana" vezista Stiven Rajs.