24.08.2024.

21:15

Foto: Starsportphoto

Sport

Stanković zagrlio Erakovića! Strahinja zaradio crveni karton protiv njegovog Spartaka, ali Dekiju to nije bilo važno! (FOTO)

Tim Dejana Stankovića može žaliti za propuštenim šansama, posebno nakon što su više od pola sata imali igrača više na terenu.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 58. minutu kada je Strahinja Eraković, srpski reprezentativac i stub odbrane Zenita, dobio drugi žuti karton zbog nepromišljenog faula.

Eraković je morao da "krpi" grešku svog saigrača Klaudinja, koji mu je poslao prekratku loptu. U pokušaju da ispravi situaciju, Eraković je faulirao protivničkog igrača i zasluženo dobio isključenje.

U trenutku kada je napuštao teren, Eraković je prolazio pored klupe Spartaka, gde mu je Dejan Stanković prišao i poljubio ga u glavu, što je izazvalo ovacije domaće publike. Ovaj emotivni gest pokazuje međusobno poštovanje između trenera Spartaka i mladog srpskog defanzivca.

Iako su imali brojčanu prednost, Spartak nije uspeo da probije odbranu Zenita i dođe do tri boda. Tim iz Sankt Peterburga, uprkos igraču manje, ostaje na vrhu tabele sa 14 bodova, dok je Spartak, sa 11 osvojenih bodova, trenutno na četvrtoj poziciji.

Moskva je videla pravu fudbalsku bitku, ali bez pobednika – Stankovićev Spartak moraće da sačeka novu priliku.