24.08.2024.

21:50

Foto: Starsportphoto

Sport

Velikan doživeo novu bruku! Rad pretrpeo bolan poraz od 8:0!

Fudbalski klub Rad iz Beograda, nekada ponos Banjice, proživljava najteže trenutke u svojoj dugoj istoriji, nalazeći se na ivici gašenja. Klub, koji je nekada bio prepoznatljiv po stabilnosti i izvanrednim rezultatima, sada se suočava sa ozbiljnim problemima, kako na terenu, tako i van njega.

U prvom kolu nove sezone, "građevinari" nisu uspeli ni da skupe 11 igrača za meč protiv Zuca, što je bio alarmantan signal za sve ljubitelje ovog kluba. Ipak, u drugom kolu Beogradske zone, uspeli su da skupe tim, ali ishod je bio poražavajući.

Na svom terenu, stadionu "Kralj Petar I Karađorđević", doživeli su težak poraz od ekipe Komgrapa sa ubedljivih 8:0.

Već u prvih 18 minuta utakmice, gosti su postigli četiri pogotka, da bi do kraja prvog poluvremena dodali još dva, dok su u drugom delu igre postigli "samo" dva gola.

Ovako težak poraz nije iznenađenje, s obzirom na to da je novi trener Rada, Bogdan Korak, imao na raspolaganju samo 14 igrača, od kojih su dvojica startera bili 16-godišnjaci, dok najstariji član tima ima samo 20 godina.

Situacija u klubu je alarmantna, a predstojeće treće kolo, gde bi Rad trebalo da gostuje PKB-u u Padinskoj Skeli, samo dodatno naglašava ozbiljnost problema s kojima se klub suočava.

Da li je ovo početak kraja za nekada slavne "građevinare"? Vreme će pokazati, ali jedno je sigurno – Rad se nalazi na ivici opstanka.