25.08.2024.

12:25

Foto: profimedia

Sport

Englezi oduševljeni Srbinom: Ugrabili smo pravi dragulj!

Momak koji je ponikao i afirmisao se u Crvenoj zvezdi došao je tiho i bez velike pompe u Aston Vilu, plaćen je 7,6 miliona evra i označen kao zalog za budućnost, ali je već na startu debitantske sezone pokazao je da može da bude ozbiljan adut menadžera Unaija Emerija.

Talentovani desni bek dobio je prvo šansu na startu Premijer lige u gostima protiv Vest Hema (2:1), kada je na teren ušao u 82. minutu i vrlo brzo pobrao pohvale i simpatije navijača.

Ipak, malo ko je očekivao da će juče, protiv favorizovanog Arsenala na "Vila parku", rođeni Smederevac dobiti šansu već u 16. minutu. Doduše, na to je uticala i rana povreda Metija Keša, ali svakako je utisak isti - Nedeljković je pokazao ogroman potencijal, a pre svega, da nema straha da se suprostavi poznatim asovima i mnogo iskusnijim protivnicima.

Britanski mediji su pozitivno ocenili njegovu partiju, jer je potpuno neutralisao Gabrijela Martinelija i naterao menadžera "tobdžija" Mikela Artetu da ga zameni već u 65. minutu, kada je na teren ušao Leandro Trosar. Belgijanac je već posle dva minuta zatresao mrežu, ali posle akcije sa potpuno druge strane terena.

Informer

Kosta Nedeljković na meču protiv Arsenala

- Imamo na raspolaganju dva klasična desna beka, Keša i Kostu, kojima su to primarne pozicije i zato nema razloga da Konsu pomeram sa mesta štopera, kao što je to prošle sezone bio slučaj. On je centralni defanzivac, a momci koji igraju na boku su apsolutno zaslužili šansu. To je prosto deo taktike, želim da svako igra tamo gde može najviše da pruži - objasnio je Emeri.

S druge strane, društvene mreže su pune komentara na račun Nedeljkovića, koji je očigledno oduševio simpatizere Aston Vile.

"Kosta će samo rasti kako sezona bude odmicala. Brz je, snažan, samouveren... On ima samo 18 godina, ugrabili smo pravi dragulj", napisao je jedan navijač.

"Dobar početak sezone za Nedeljkovića. Sjajno se nosio sa igračima Arsenala. Nameće se kao pravo rešenje, ukoliko je povreda Keša ozbiljnija", dodao je drugi fan Vile.

"Svetla budućnost je ispred ovog momka. Sada je praktično sigurno da će početi utakmicu protiv Lestera, potom ide reprezentativna pauza, pa ćemo videti da li će uspeti da istisne Keša iz prve postave", poručili su sa Ostrva.