25.08.2024.

20:15

Foto: Tanjug/AP

Sport

Odličan početak Liverpula! Srušen i Brentford

Izabranici trenera Arnea Slota danas su "Enfild roudu" savladali i Brentford sa 2:0 (1:0), pošto su na startu takmičenja istim rezultatom bili bolji i od Ipsviča (2:0). Holandski stručnjak tako nije mogao da zamisli bolji početak na klupi engleskog giganta, pošto je osvojio maksimalnih šest bodova i pritom sačuvali su mreži u ova dva meča.

"Redsi" su dominirali od prvog minuta, pa su već u 13. minutu na radost domaćih navijača i stigli do vođstva. Usledila je kontra koji je započeo Digo Žota, lopta je potom stigla Luisa Dijaza, koji je pobegao odbrani gostiju i zatresao mrežu. 

Domaćin je posle vođstva nastavio sa inicijativom i ofanzivom, ali je klub iz Londona uspeo da se odbrani i na poluvreme ode sa golom minusa. U nastavku Liverpul je ponovo vodio glavnu reč, pa je bilo pitanje trenutka kada će gosti pokleknuti što se i desilo u 70. minutu.

Informer

 

"Redsi" su oduzeli loptu na sredini terena, Luis Dijaz je potom proigrao usamljenog Muhameda Salaha na desnoj strani, koji je pobegao kompletnoj odbrani gostiju, a onda sa nekih desetak metara matirao golmana Flekena za 2:0. Mogao je Liverpul na kraju i do ubedljivijeg trijumfa, ali je Kodi Gakpo u 82. minutu propustio šansu da postigne gol u novoj sezoni.