27.08.2024.

12:31

Foto: Reuters

Sport

Petrović neće preživeti "čistku"! Srbin i još 13 fudbalera su otpisani na "Stamford Bridžu"! (FOTO)

Iza ovih rezultata stoji trener Enco Mareska, koji je ekipu postavio sa ciljem da igra brz i agresivan fudbal. Ipak, pred Mareskom je veliki izazov, jer trenutno pod ugovorima ima čak 50 igrača, što je previše za optimalno vođenje tima.

U želji da postavi jasan kurs za budućnost, Mareska je procenio da mu ne treba čak 14 fudbalera iz trenutnog sastava, koji su se našli na listi za odlazak.

Ovaj "bombaški odred," kako ga nazivaju engleski mediji, sastoji se od poznatih imena kao što su Romelu Lukaku, Kepa Arisabalaga, Ben Čilvel, Rahim Sterling, Trevo Čaloba, Kerni Lukvumeka, David Datro Fofana, Armando Broha, Anhelo Gabrijel, Dejvid Vašington, Aleks Matos, Harvi Vale, Lukas Bergstrom i srpski golman Đorđe Petrović.

Jedan od najzvučnijih odlazaka mogao bi biti Romelu Lukaku, čiji je transfer u Napoli vrlo blizu realizacije, što bi Čelsiju donelo 35 miliona evra.

Golman Kepa, koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Real Madridu, verovatno će ponovo biti privremeno ustupljen, ali ovog puta manje atraktivnom klubu – Bornmutu.

Veterani Ben Čilvel i Rahim Sterling takođe su na izlaznim vratima, a njihov sledeći angažman mogao bi biti u redovima direktnog konkurenta za Ligu šampiona – Mančester junajteda. Trevo Čaloba, odbrambeni igrač ponikao u Čelsijevoj akademiji, našao se izvan prvog tima, dok je mladi napadač Armando Broha na pragu prelaska u Ipsvič.

Informer

Đorđe Petrović

Što se tiče srpskog golmana Đorđa Petrovića, očekuje se da bude pozajmljen francuskom Strazburu, klubu koji je u vlasništvu Čelsijevog gazde Toda Bolija i kompanije Bluko.

Ove promene mogle bi drastično promeniti izgled Čelsijevog tima, dok Mareska pokušava da pronađe idealan balans i vodi klub ka novim uspesima.